Jäätmevedu võib Tallinnas vedajate haigestumise tõttu hilineda

PM Majandus
Copy
Jäätmevedu Lasnamäel Koorti tänaval.
Jäätmevedu Lasnamäel Koorti tänaval. Foto: Mihkel Maripuu

Kuna pea pooled prügiveo autojuhid ja logistikud on haigestunud koroonasse, võib Tallinnas jäätmemahutite tühjendamisel ette tulla paaripäevaseid viivitusi.

Esimeses järjekorras veetakse ära segaolmejäätmeid ja seejärel biolagunevaid jäätmeid ning paberit ja kartongi. Viimases järjekorras veetakse ära suurjäätmeid ja segapakendijäätmeid.

«Jäätmeveoteenust osutavate ettevõtete ja Tallinna poolt palume vabandust viivituste pärast ja loodame mõistvale suhtumisele,» ütles Tallinna ettevõtlusdirektor Mart Luik. «Koroonaviiruse viimase puhangu leviku tõttu on haigestunud pea 40 protsenti jäätmeveokite juhtidest ja laadijatest. Haigestunuid asendama värvatud uute töötajate tööd raskendavad ka keerulised ilmaolud. Kuid linlased võivad kindlad olla, et kõik jäätmed saavad ära veetud.»

Jäätmeveo teenust pakkuva ettevõtte Eesti Keskkonnateenused selgitusel on üldjuhul võimalik kliente teenindada paaripäevase hilinemisega, kuid üksikute juhtudel võib viivitus ka pikemaks venida. Eesti Keskkonnateenuste Põhja regiooni juht Martin Hallik kinnitas, et nad värbavad pidevalt uusi autojuhte, kuid uute töötajate kohanemine veoringidega võtab aega ning haigestuvad nemadki.

Info jäätmemahutite tühjendamise võimalike viivituste kohta edastatakse kõigile klientidele ka e-kirjaga. Viivitusi võib ette tulla ka jäätmevedaja klienditeeninduses e-kirjadele ja telefoni kõnedele vastamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles