Air France-KLM: lennupiletite hinnatõus on paratamatu

Erkki Erilaid
Copy
Air France KLM Groupi lennuk Airbus A350.
Air France KLM Groupi lennuk Airbus A350. Foto: Regis Duvignau

Lennundushiiu Air France-KLM Briti haru juht hoiatas, et reisimine läheb sel aastal kallimaks, kuna lennufirmad seisavad silmitsi hüppeliselt kasvavate kuludega.

Air France-KLMi Ühendkuningriigi haru juht Fahmi Mahjoub teatas, et kuna kütuse- ja lennujaamakulud on märkimisväärselt tõusnud, siis on ka piletite kallinemine vältimatu, vahendas BBC.

Lennufirma soovitab inimestel broneerida pileteid varakult, sest seoses reisipiirangute leevendamisega nõudlus reiside järele üha kasvab. «Lihavõttepühadeks ja suvehooajaks on lennupiletite müük läinud väga hästi,» rääkis Mahjoub.

«Elukalliduse tõus on väga suur probleem paljudele majapidamistele, aga ka lennundustööstusele,» nentis Mahjoub.«Prognoos on, et lennupiletid võivad kallimaks muutuda, ja arvan, et hinnatõusu ennetamiseks võiksid kliendid planeerida oma reisid juba varakult.»

Nafta kallinemine on kergitanud lennukikütuste hindu, lisaks peab Air France-KLM maksma Heathrow lennujaamatasu 40 protsenti varasemast enam.

KLM pole esimene reisifirma, kes hinnatõusu eest hoiatab. Nii Ryanair kui ka reisikorraldaja TUI prognoosisid eelmisel aastal, et pandeemia leevenemise ja nõudluse taastumise tõttu on sel aastal puhkusekulud suuremad kui 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles