DPD: omikroni lai levik mõjutab pakiveoteenust

BNS
Copy
DPD elektrikaubikud.
DPD elektrikaubikud. Foto: Erakogu.

Kuller- ja logistikaettevõtte DPD teatel mõjutab koroonaviiruse lai levik ja kõrge nakatumise määr Eestis pakiveoteenust, kuid ettevõtte kinnitusel võetakse vajalikke meetmeid, et vältida pakkide viibimist.

«Praegune kõrge nakatumiste arv mõjutab paraku ka meie tööd: arvestatav osa töötajaid meie ligi 260 kulleri seast peab tööst eemale jääma. Jagame praegu oma ressursse ümber, et kõik piirkonnad saaksid õigeaegselt teenindatud, vajadusel värbame uusi kullereid,» selgitas DPD tegevjuht Remo Kirss pressiteates.

«Pakid siiski seisma ei jää ning kulleriteenus ei ole häiritud, kuid aeg on väga väljakutseterohke ning mõni pakk võib kohale jõuda tavapärasest veidi hiljem,» tõdes Kirss.

Kirsi sõnul saavad kiirema teenuse tagamiseks DPD kliendid kasutada mõningaid võimalusi, mis aitavad korraldada pakivedu sujuvamalt. «Näiteks kliendil on võimalik märkida kohaletoimetamise aadressile kokkulepitud koht, kuhu kuller saab pakki kiirelt ja mugavalt jätta: näiteks eramajas terassile või välisukse ette,» soovitas Kirss.

Samuti on praegusel ajal alternatiiviks pakiautomaatide teenus. «Eelkõike aitab see vähendada kontakte, aga leevendab ka tööjõupuuduse muret,» märkis Kirss.

DPD jagab ettevõtte kinnitusel pidevalt oma töötajatele juhiseid kätehügieeni jälgimisest, maskide kasutamise kohustuslikkusest ning distantsi hoidmise vajalikkusest. Kõik kullerid on varustatud maskidega ja desinfitseerimisvahenditega ning pakiautomaatide täitmisel ja tühjendamisel desinfitseeritakse pidevalt pakiautomaatide ekraane.

«Võrreldes pandeemiaeelse ajaga on e-kaubandus teinud suure kasvuspurdi ning eelmisel aastal kasvas pakiautomaatidesse tellitud kauba maht üle 30 protsendi,» osutas Kirss, lisades, et DPDs kasvas pakisaadetiste maht mullu ligi miljoni paki võrra ning kulleriga koju tellimiste hulk tõusis rohkem kui poole võrra.

Selleks et rahuldada kasvavat nõudlust, paigaldas DPD eelmisel aastal 72 uut pakiautomaati üle Eesti ning lisaks ehitas suuremaks 40 olemasolevat pakiautomaati. DPD Eestis töötab ligi 260 kullerit, kes teenindavad kliente 250 sõiduki abil. Eestis on DPD-l 249 pakiautomaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles