Teise samba pensionimakseid hakkab tegema sotsiaalkindlustusamet, makseid jätkab ka Compensa

PM Majandus
Copy
Raha. Foto on illustratiivne.
Raha. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tänasest jätkab inimesetele, kel oli varem sõlmitud eluaegne pensionileping kindlustusseltside Ergo Life Insurance SE ja SEB Life and Pension Baltic SE filiaaliga, teise samba pensionimaksete tegemist sotsiaalkindlustusamet. Väljamaksetega jätkab ka Compensa Life Vienna Insurance Group SE.

2022. aasta jaanuaris lõppesid 988 inimese teise samba eluaegsed pensionilepingud Ergo Life Insurance SE ja SEB Life and Pension Baltic SE filiaaliga. Maksete tegemist jätkab sotsiaalkindlustusamet neile, kes soovisid eluaegse pensionilepinguga jätkata ega ei vahetanud kindlustusseltsi. Sotsiaalkindlustusamet teeb esimesed maksed 14. veebruaril 988 inimesele, kokku summas 57 980,80 eurot.

Igakuiseid makseid saanud inimestele jätkatakse maksete tegemist samas summas. «Väike muudatus on selles, et inimesed, kes said kindlustusseltsidelt oma pensionikindlustusmakseid seni kord kvartalis ehk neli korda aastas, hakkavad sotsiaalkindlustusametilt saama pensionikindlustusmakseid iga kuu,» selgitas ameti hüvitiste osakonna juhataja Kati Kümnik pressiteates.

Kümnik kinnitas ka, et teavitused pensionikindlustusmaksja muutuse kohta on inimestele kätte toimetatud e-posti, tavaposti ja telefoni teel.

Teise samba muudatuste tulemusel said muu hulgas ka teisest sambast pensioni saajad erandkorras lõpetada oma pensionilepingu. Kujunenud uues olukorras võisid omakorda ka kindlustusseltsid loobuda pensionilepingute pakkumisest ja pensionimaksete tegemisest alates 2022. aasta 1. veebruarist. Selle tulemusel jätkas teise samba väljamaksetega üksnes Compensa Life Vienna Insurance Group SE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles