Bloomberg: Hinrikus soovib üles ehitada veel 35 000-protsendilise tootlusega ettevõtteid

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Taavet Hinrikus
Taavet Hinrikus Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Taavet Hinrikus kasvatas oma iduettevõtte maailma üheks suuremaks digitaalmaksete ettevõtteks, mis tõi selle varasematele investoritele, näiteks Peter Thieli riskikapitalifondile Valar Ventures, 35 000-protsendilise tootluse.

Nüüd soovib Wise’i kaasasutaja aidata ka teistel idufirmadel kasvada kiiresti, investeerides varajase kasvustaadiumi ettevõtetesse üle Euroopa.

«Tegelesin viimased kümme aastat ikoonilise Euroopa ettevõtte ülesehitamisega,» ütles Hinrikus uudisteagentuurile Bloomberg. «Mulle meeldiks, kui järgmisel kümnel aastal oleks mul 100 või isegi 1000 samasugust ikoonilist ettevõtet,» lisas ta.

Londoni börsile esitatud dokumentide kohaselt müüs Hinrikus Wise’i esimese kauplemispäeva eeloksjonil 41,4 miljoni euro väärtuses aktsiaid. Lisaks müüs ta 22. oktoobril kümme miljonit Wise’i aktsiat koguväärtusega 97,8 miljonit eurot.

Bloombergi sõnul tegi detsembris Wise’i nõukogust tagasi astunud Hinrikus oma esimese varajase staadiumi investeeringu 2008. aasta paiku. Alates sellest on ta toetanud enam kui sadat Euroopa idufirmat Hollandis, Saksamaal, Prantsusmaal ja mujal. Tema viimasteks panustamisteks on superkondensaatorite tootja Skeleton ning Briti lepingute automatiseerimisplatvorm Juro sel ning kauplemisrakendus Lightyear 2021. aastal.

Lisaks Wise’ile on ka mõned teised Hinrikuse varase staadiumi investeeringud ilusa tootlusega. Bloombergi andmetel on 2018. aastal tehtud Bolti investeeringu tootlus enam kui 700 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles