Arco Tarc ehitab Stroomi randa 22 miljoni eurose elamukvartali

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Arco Vara
Arco Vara Foto: Raul Mee

Arco Vara ehitusettevõte Arco Tarc alustab oma esimese objektina Rannakalda elamukvartali ehitust Stroomi randa. Merimetsa asumisse kerkiv arendus koosneb kolme- ja neljakordsetest majadest.

Arco Vara teatas endale kuuluva ehitusfirma asutamisest jaanuaris ning on nüüd oma tütarettevõttega sõlminud esimese, 22 miljoni eurose ehituslepingu ning Rannakalda ehitusplatsil käivad ettevalmistavad tööd.

Arco Vara juht Miko Niinemäe.
Arco Vara juht Miko Niinemäe. Foto: Arco Vara/ Daisy Lappard

Arco Vara tegevjuht Miko Niinemäe ütles, et uus meeskond saab ülesandeks luua enam kui 100 kodu, mis asuvad ainulaadses, kuid ehituslikult väljakutseterohkes asukohas, sest merekaldale ehitamine seab oma tingimused.

«Tuleb arvestada, et pinnas on vesisem ja liivasem, esialgu on seetõttu juba ligipääs objektile keerulisem. Lisaks korterelamutele on kinnistule ette nähtud paviljon, mis jääb osaliselt maa sisse ja kuhu võib tulevikus ruumid saada kohvik, spordikeskus või mõni muu piirkonna inimesi teenindav koht,» kirjeldas Niinemäe.

Kõik Rannakalda hooned on A-energiaklassist, elumajad on varustatud päikesepaneelidega, korterites on vesipõrandaküte ja soojustagastusega ventilatsioonisüsteem.

Arco Tarc OÜ on Arco Vara AS tütarettevõte, mille prioriteediks on Arco Vara arendused, samas pole välistatud, et Arco Tarc hakkab pakkuma ehitusteenust ka teistele arendajatele.

Arco Tarc alustab Rannakalda elamukvartali ehitusega veel sel kuul. Lähinädalatel algab ka Kodulahe Rannakalda elu- ja äripindade müük. Lammi 8 aadressile valmivasse Rannakalda uusarendusse ehitatakse 108 kodu, korterid on kuni viietoalised. Rannakalda etapi valmimine on planeeritud 2023. aasta lõppu ning Arco Vara on kavandanud sellesse investeerida 26 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles