Ka Pekingit ähvardab olümpiamängude needus: suur ülekulu

Copy
Taliolümpiamängude korraldamiseks tuli Hiinasse rajada ka suurel hulgal vastavat taristut. Rahvusliku suusahüppekeskuse Snow Ruyi ehitus Zhangjiakous 2019. aastal.
Taliolümpiamängude korraldamiseks tuli Hiinasse rajada ka suurel hulgal vastavat taristut. Rahvusliku suusahüppekeskuse Snow Ruyi ehitus Zhangjiakous 2019. aastal. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Paistab, et olümpiamängude ülekulude needus tabab ka Pekingi talimänge, sest ranged koroonapiirangud ja piletitulu kaotus muudab need Hiinale kallimaks.

Pole just ebatavaline, et olümpiamängude kulud paisuvad oodatust suuremaks, kuid pandeemia ja Hiina nulltolerants koroonaviiruse suhtes muutis tänavuse taliolümpia ettevalmistused iseäranis keeruliseks.

Kui pandeemiapuhangute levides Hiinas kehtestas riik aina rangemaid reegleid, teatasid korraldajad jaanuaris, et ei müü «keerulise» koroonaolukorra tõttu avalikult pileteid. Selle asemel antakse valitud inimestele kutsed. Korralduskomitee oli algselt hinnanud piletituluks 118 miljonit dollarit (104 miljonit eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles