Saksa loodusesõbrad protestivad rohepöörde vastu (3)

Copy
Keskkonnakaitsja Hartmut Lindner poseerib oma tagahoovis Senftenhüttes Brandenburgi liidumaal plakati ees, mille on kiri «Mitte üle meie peade! Ei 380 kV liinile kaitsealustes ja linnapiirkondades».
Keskkonnakaitsja Hartmut Lindner poseerib oma tagahoovis Senftenhüttes Brandenburgi liidumaal plakati ees, mille on kiri «Mitte üle meie peade! Ei 380 kV liinile kaitsealustes ja linnapiirkondades». Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Saksamaa laiendab oma elektrivõrku, et aidata kaasa taastuvenergiaallikatele üleminekul, aga mõnel pool pidurdavad seda kohalikud elanikud, sest muretsevad looduse pärast.

«Ma ei ütle, et energiaüleminekut pole vaja. Aga me ei taha neid kõrgepingemaste siia,» ütleb AFP-le 75-aastane Hartmut Lindner. Lindner on 15 aastat võidelnud Berliinist mõne kilomeetri kaugusele Schorfheide-Chorini looduskaitsealale kavandatava kõrgepingeliini vastu.

Energiafirma 50Hertz kavatseb paigaldada Bertikowi ja Neuenhageni linnade vahele umbes 115 kilomeetrit uusi liine, mis asendaks olemasolevat väiksemate mastidega võrku. Uus võrk peaks varustama piirkonda Põhja-Saksamaal toodetud tuuleenergiaga. Aga see ähvardaks looduskaitsealal «tuhandeid linnuliike, kellest mõni on ohustatud», räägib pensionil õpetaja Lindner.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles