Hiiumaa vallajuhid protestivad parvlaevade hinnatõusu vastu (1)

Jaanus Vogelberg
Copy
Rohuküla sadam. Parvlaev Tiiu.
Rohuküla sadam. Parvlaev Tiiu. Foto: Herman-Erik Isop / Postimees / Scanpix

Hiiumaa vallajuhid ütlevad täna majandus- ja taristuminister Taavi Aasale saadetud pöördumises, et ei saa nõustuda korrektse kaasamiseta ning kiirustades ellu viidava parvlaevade hinnatõusu plaaniga ning soovivad hinnatõusu edasilükkamist järgmise aasta algusesse.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas saatis jaanuari lõpus rahandusminister Keit Pentus-Rosimannusele kooskõlastamiseks määruse eelnõu, millega piletihinnad mandri ja suursaarte vahel tõusnuks 1. märtsist. Kui kolmapäeval selgus, et rahandusminister määrust ei kooskõlasta, siis tänasest majandus- ja taristuministri vastusest selgub, et hinnatõus kavatsetakse siiski ellu viia, teatasid Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja, vallavolikogu esimees Anu Pielberg ja vallavolikogu aseesimees Tõnis Paljasma pressiteates. 

Vallajuhid soovivad ministrile saadetud kirjas eelnõu kehtestamise edasilükkamist kuni 1. jaanuarini 2023 ning ühiste läbirääkimiste alustamist parima võimaliku lahenduse leidmiseks nii parvlaevaliiklust korraldava riigi, kohaliku omavalitsuse, saarte elanikkonna kui ettevõtjate jaoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles