Koroonapandeemia Leedu palkade kasvu ei pidurdanud

BNS
Copy
Rahakott.
Rahakott. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Koroonapandeemia ja sellega seotud karantiin ei peatanud Leedu keskmise sissetuleku kasvu, pealegi kasvas eelmisel aastal töötavate inimeste arv, ütles reedel sotsiaal- ja tööminister Monika Navickienė.

Tema sõnul oli 2021. aastal terve kuu tööl olnud kindlustatute arv 1,154 miljonit inimest – aastaga kasvas see 31 000 võrra ehk 5–6 protsenti.

Teise karantiini ajal rakendatud meetmed olid suunatud töökohtade säilitamisele, jõudeolnute toetamisele ning äärmiselt kitsale, kuid sihipärasele seisakujärgsele abile ja FIEde toetamisele, need avaldasid tööturule positiivset mõju, ütles minister.

Navickienė sõnul kasvas selliste töötajate palk 11,5 protsenti. Keskmine sissetulek ulatus 1588 euroni ja oli 164 eurot suurem kui 2020. aastal.

«Pandeemia ja karantiin ei peatanud riigi keskmise sissetuleku kasvu, kasvas ka töötavate inimeste arv,» ütles minister.

«Kättesaadav töötasu kasvas keskmiselt 9,7 protsenti. Võttes arvesse muutusi hinnatõusus, on reaalkasv 4,5 protsenti ning Leedu on tulude kasvult naaberriikidest kaugel ees, seega ootame positiivseid trende ka 2022. aastal,» ütles Navickienė.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles