Venemaa: Google rikkus monopolivastast seadust

Copy
Google'i logo.
Google'i logo. Foto: Kirill Kudryavtsev

Vene võimud teatasid neljapäeval, et USA tehnoloogiahiid Google rikkus seadust, blokeerides ja «läbipaistmatult» kustutades kontosid oma YouTube'i videoplatvormil.

Vene Föderaalne Monopolivastane Amet (FAS) teatas, et Google'i reeglid, mis puudutavad kontode loomist, keelamist ja blokeerimist ning sisu levitamist on läbipaistmatult kallutatud ja prognoosimatud.

«See viib kasutajate kontode ootamatu blokeerimise ja kustutamiseni ilma hoiatuse ega õigustuseta,» seisis FAS-i avalduses Telegrami platvormil.

Selline käitumine rikub kasutajate huve ning piirab konkurentsi «kõrvalasuvatel turgudel», lisati.

FAS-i teatel anti Google'ile korraldus tasuda trahv, mille suurus on veel otsustamisel.

Google'i esindaja ütles Vene riiklikule uudisteagentuurile RIA Novosti, et USA ettevõte ootab otsuse teksti, et seda uurida.

Detsembris määras Moskva Google'ile pretsedenditu saja miljoni dollari suuruse trahvi. Facebooki trahviti 27 miljoni dollariga.

Venemaa on viimastel aastatel hakanud survestama Lääne sotsiaalmeediaplatvorme. President Vladimir Putin ütles, et need ettevõtted on muutumas sama mõjuvõimsaks kui valitud valitsused.

Kremli kriitikud süüdistavad võime sõltumatu meedia vaigistamises. Samuti rõhutatakse, et valitsus astub samme Venemaal sõnavabaduse viimase kantsi interneti tsenseerimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles