Läti hinnatõus meist oluliselt väiksem

Copy
Läti toidupood.
Läti toidupood. Foto: Scanpix/ Toms Kalnins/ EPA

Kui Eestis tõusid tarbijahinnad jaanuaris  aasta varasemaga võrreldes kahekohalise protsendi võrra, siis lõunanaabritel läks lihtsamalt: Läti tarbijahinnad jaanuaris mulluse detsembriga võrreldes ei muutunud ning eelmise aasta jaanariga võrreldes tõusid 7,4 protsenti.

Sama ajaga tõusis viimase 12 kuu keskmine tarbijahinna tase võrreldes eelneva 12 kuuga 3,9 protsenti, selgub Läti statistikaameti andmetest.

Keskmise tarbijahinna taseme muutumisele avaldas jaanuaris 2021. aasta detsembriga võrreldes suurimat mõju mitmesuguste kaupade ja teenuste rühmas toiduainete ja mittealkohoolsete jookide, kodukaupade, tervishoiuteenuste, transpordiga seotud kaupade ja teenuste hinna tõus, samuti eluaseme, rõivaste ja jalatsite ning teenuste hinna langus.

Läti statistikaameti andmetel tõusid toiduainete hinnad aastaga 8,8 protsenti. Suurima mõjuga oli toiduainete hinnamuutuses värskete köögiviljade hind, mis kerkis 20,1 protsenti. Piimatoodete hind kerkis 14,8 protsenti. Jahu ja teravilja hind kerkis 32,3 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles