TLT alustab pealinnas testsõite elektribussiga

BNS
Copy
Elektribuss
Elektribuss Foto: TLT

Neljapäevast kuni 20. veebruarini teenindab Tallinna eri liine elektribuss Irizar ie Tram, mille teeb eriliseks sõiduki trammisarnane välimus.

Elektribuss sõidab testperioodil 11 linnaliinil, et ühistranspordi kasutajad eri Tallinna piirkondadest saaks uue sõidukogemuse ning et sõidukit saaks testida erinevates oludes.

«Eesmärk on minna Tallinnas üle nullheitme ühistranspordile. Seekord on testimisel elektribuss, mida kutsutakse välismaal trammiks, mis liigub bussiratastel – ehk tegu on trammi välimusega bussiga,» selgitas Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

TLT juhatuse esimees Deniss Boroditš lisas, et sõiduk kasutab roheelektrit ning on varustatud viie akuga, mida saab laadida nii pistiku kui ka pantograafiga kolmel eri kiirusel: aeglane, kiire ja ülikiire. Elektribussi sõiduulatus on meie kliimas ühe laadimisega 180-200 kilomeetrit.

12-meetrine madalapõhjaline buss on varustatud kaasaegsete lisadega ning on loodud keskkonnasäästliku ja mugava sõidukogemuse pakkumiseks.

Uues elektribussis on konditsioneer, loendurid ja reisijatele mõeldud teavitussüsteem. Kolme uksega buss mahutab 105 sõitjat ning eraldi on mõeldud ka erivajadustega reisijatele – sõidukis on ala spetsiaalsete nuppude ja käepidemetega ning ratastoolis sõitjatele annab ligipääsu eenduv platvorm.

«Eelmise aasta lõpus viisime tallinlaste seas läbi rahulolu-uuringu, kust selgus, et 70 protsenti sõitjatest pooldavad elektritransporti, sõitjate huvi on eriti suur just elektribusside vastu,» kommenteeris Boroditš.

Eelmisel nädalal kuulutas TLT välja ka riigihanke 15 elektribussi soetamiseks, eesmärgiga jätkata ühissõidukipargi keskkonnasõbralikele sõidukitele üleminekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles