Viit Leedu ettevõtet ootavad Valgevenes sanktsioonid

BNS
Copy
Vilnius.
Vilnius. Foto: Mstyslav Chernov

Viit Leedu kapitalil põhinevat ettevõtet ootavad Valgevenes sanktsioonid, teatas Valgevene ettevõtluse uudistesait officelife.media.

Leedu uudistesaidi lrt.lt andmeil kinnitasid ettevõtete esindajad, et ei kommenteeri poliitilisi otsuseid.

Artiklis mainitakse Mindaugas Marcinkevičiust, jaekaubandusettevõtte Vilniaus Prekyba grupp vähemusosanikku, millele kuulub Mart inn Food toidupoodide kett Valgevenes. On võimalik, et sanktsioonid kehtestatakse ka ehituspoodide ketile Oma, mille omanikuks on Leedu Kesko grupp.

Lisaks võivad sanktsioonid oodata ka ettevõtteid Vakarų medienos grupė, millel on Valgevenes neli ettevõtet, mis toodavad vineeri ja mööblit ning ettevõtet Monolit Prom Invest, mis tegeleb tolliteenuste vahendamisega ning ravimifirmat NatiVita, millele kuuluvad investeeringud ettevõttes Pharnasanta Group, mille omanikuks on Leedu ärimees Gediminas Žiemelis.

Aleksandr Lukašenko võib kehtestada sanktsioonid vastutasuks Valgevene väetisetootja ja eksportija Belaruskali ning Leedu riikliku raudteefirma Lietuvos geležinkeliai lepingu lõpetamisele.

Hinnanguliselt tegutseb Valgevenes 575 Leedu kapitalil põhinevat ettevõtet. Nende hulgas on ka Audimas, Modus Group, Kauno Grūdai, Eugesta ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles