Riia lennujaam plaanib megaarendust

BNS
Copy
Riia lennujaam
Riia lennujaam Foto: Sille Annuk / Postimees

Riia Rahvusvaheline Lennujaam plaanib investeerida 2027. aastaks arendusse üle 247 miljoni euro, jõuda üheksa miljoni reisijani aastas ja emiteerida ka võlakirju, selgub lennujaama uuest äristrateegiast nimega Runway 2027.

Strateegia näeb ette üheksa miljoni reisija teenindamist ja 48 500 tonni kauba käitlemist aastaks 2027, samuti lendude punktuaalsuse suurendamist.

Lisaks näeb plaan ette süsihappegaasi emissiooni vähendamist ja eesmärki jõuda sajandi keskpaigaks kliimaneutraalsuseni. Sihini jõudmiseks on muu hulgas ette nähtud päikesepargi rajamine, masinate asendamine keskkonnasõbralikematega, investeeringud energiatõhususse ja jäätmekäitlusse ning veeressursside säästlikum kasutamine, teatas lennujaam.

Lennujaama juhatuse esimees Laila Odina märkis, et pandeemiaeelne kasvutempo on selge märk Riia positsioonist Baltimaade lennunduskeskusena.

Investeerimiskavast 155 miljonit eurot on mõeldud reisiterminali laiendamisse ja 58 miljoni eurot aerodroomi taristusse, sealhulgas ruleerimisradade renoveerimine ja transpordimasinate väljavahetamine.

Strateegia näeb ette ka niinimetatud lennujaamalinna ehk ärilinnaku arendamist lennujaama juurde, mis hõlmaks muuhulgas Rail Balticuga ühenduvat transpordikeskust, hotelle, büroohooneid, logistikakeskusi ja ladusid e-kaubanduse tarvis.

Riia lennujaam teenindas 2021. aastal 2,35 miljonit reisijat, mida oli 17 protsenti rohkem kui aastal 2020, kuid 70 protsenti vähem kui aastal 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles