Laevafirmad rõõmustavad: Rootsi saab tänasest ilma piiranguteta

PM Majandus
Copy
Praegu saab Eestist Rootsi sõita ainult Paldiski-Kappelskäri liinil sõitvate laevadega, Tallinna-Stockholmi liinil on reisid hetkel Baltic Queeni hooldutööde tõttu peatatud.
Praegu saab Eestist Rootsi sõita ainult Paldiski-Kappelskäri liinil sõitvate laevadega, Tallinna-Stockholmi liinil on reisid hetkel Baltic Queeni hooldutööde tõttu peatatud. Foto: DFDS

Rootsi valitsus tühistas tänasest piirangud Rootsi sisenemisel Põhjamaadest ning teistest Euroopa Liidu ja Euroopa Majanduspiirkonna riikidest, kuna sisenemispiirangud ei toimi enam proportsionaalse nakkustõrjemeetmena.

Sisenemispiirangute kaotamine on hea uudis paljudele reisijatele, sealhulgas ka kaua oodatud otsus turismi- ja laevandussektorile, kellel on tulnud orienteeruda pidevalt muutuvate piirangute tingimustes.

«See on väga hea uudis mitte ainult neile, kes juba talvepuhkuse Skandinaavia mägedes on planeerinud veeta, vaid ka neile, kes alles mõtlevad, mida oma suvepuhkusega ette võtta,» ütles DFDS Eesti juht Peeter Ojasaar. «Tundub, et Rootsi ametivõimud on aru saanud, et osaliste piirangutega jätkamine oleks märkimisväärne inimressursside ebaotstarbekas kasutamine, mis nakkusohutuse seisukohalt mitte midagi ei muudaks.»

Ojasaar avaldas lootust, et Rootsi Rahvatervise Agentuuri otsus julgustab sarnaselt toimima nii Eesti kui ka teiste naaberriikide terviseameteid, mis omakorda lubaks nii reisijatel, turismisektoril kui ka laevandusettevõtetel palju lootusrikkamalt tulevikku vaadata.

Tänasest on Rootsis lubatud kogunemised, kultuuri- ja spordiüritused. Toitlustuskohad saavad olla avatud tavapärastel aegadel, kaovad klientide arvu piirangud poodidest ning maskikandmise kohustus ühistranspordis.

Valitsuse otsus ei kehti neile, kes tulevad Rootsi väljastpoolt Euroopa Liitu ja Euroopa Majanduspiirkonda. Hetkeseisuga peavad sealt sisenejad kuni 31. märtsini esitama piiril Covid-19 sertifikaadi või negatiivse testi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles