USA konfiskeeris abielupaarilt 3,6 miljardi dollari väärtuses varastatud bitcoin'e

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Bitcoini illustratsioon.
Bitcoini illustratsioon. Foto: EDGAR SU

USA justiitsministeerium teatas teisipäeval, et sai kätte üle 94 000 bitcoin'i, mille väärtuseks hinnatakse 3,6 miljardit dollarit (umbes 2,5 miljardit eurot).

USA konfiskeeris umbes 3,6 miljardi dollari väärtuses bitcoin'e, mis varastati 2016. aastal Bitfinexi valuutabörsi häkkimise käigus, ja vahistas kaks inimest, teatas justiitsministeerium. See on ühtlasi läbi aegade suurim rahaline konfiskeerimine.

Ilya Lichtenstein ja tema abikaasa Heather Morgan peeti teisipäeva hommikul kinni ja nad peaksid pärastlõunal ilmuma Manhattani föderaalkohtusse, teatas justiitsministeerium oma avalduses. Kõnealused isikud sõlmisid väidetavalt kokkuleppe, et pesta 119 754 bitcoin'i, mis varastati pärast seda, kui häkker murdis Bitfinexi süsteemidesse sisse.

«Tänased vahistamised ja ministeeriumi läbi aegade suurim rahaline arestimine näitavad, et krüptoraha ei ole kurjategijate jaoks turvaline varjupaik,» ütles asejustiitsminister Lisa Monaco oma avalduses. «Püüdes asjatult säilitada digitaalset anonüümsust, pesid süüdistatavad varastatud krüptoraha tehingute labürindi kaudu.»

Bitfinex on maailma suurima stabiilse valuuta tether'iga seotud börs. Häkkimise ajal hinnati digitaalse valuuta saagiks umbes 71 miljonit dollarit, teatas justiitsministeerium. Ministeeriumi sõnul on varastatud bitcoin'ide koguväärtus praegu umbes 4,5 miljardit dollarit.

Tagasi üles