Neil Young ärgitab Spotify töötajaid jalga laskma

Copy
Kanada-Ameerika muusik Neil Young.
Kanada-Ameerika muusik Neil Young. Foto: SCANPIX DENMARK

Kanada-Ameerika laulja ja muusik Neil Young kannustab Spotify töötajaid firmast jalga laskma, enne kui too neil «hinge seest sööb».

 

Young on juhtinud nädalaid boikotti muusika voogesitushiiu vastu, millele ta andis valida: kas tema muusika või ülipopulaarse saatejuhi Joe Rogani taskuhäälingu. Roganile heidetakse muu hulgas ette, et ta soovitab oma podcast'ides noortel end mitte koroona vastu vaktsineerida.

Viimases läkituses ütles 76-aastane Young Spotify töötajatele, et nende probleem ei ole mitte Joe Rogan, vaid firma rootslasest tegevjuht Daniel Ek.

«Kaduge sellest kohast, enne kui see teil hinge seest sööb. Eki ainus eesmärk on arvud – mitte kunst, mitte loovus,» kirjutas Young oma veebilehel.

Ühtlasi soovitab Young ka muusikutel ja teistel loojatel leida oma kunstile parem kodu kui Spotify.

Youngi eeskuju on seni järginud Joni Mitchell ning Youngi endised bändiliikmed David Crosby, Stephen Stills ja Graham Nash, nõudes oma lugude eemaldamist platvormilt.

Spotifyst on lahkunud ka laulja India.Arie, tuues põhjuseks Rogani rassistliku jutu.

Ka firma juht Ek on Rogani rassitsliku kõnepruugi hukka mõistnud, kuid lisanud, et tema arvates ei ole «Joe vaigistamine lahendus».

Spotify on sõlminud 54-aastase Roganiga 100 miljoni dollarilise lepingu, mis kehtib mitu aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles