McDonald'si endine tegevjuht: hinnatõus paneb portsjonid kahanema

PM Majandus
Copy
USAs asuv McDonald'si kiirtoidurestoran.
USAs asuv McDonald'si kiirtoidurestoran. Foto: JOSHUA ROBERTS/Scanpix

Nii nagu Eestis pakub rekordiline hinnakasv kõneainet ka Ameerika Ühendriikides. McDonald'si endise tegevjuhi Ed Rensi sõnul ei piirdu restoranid ainult hindade tõstmisega, vaid tegelikult minnakse ka portsjonite suuruse kallale.

Endine McDonald'si tippjuht tõdes, et inflatsioon ajab «täiesti hulluks» kõik USA restoranid ja selle mõju sektorile on olnud «hullumeelne», vahendab Business Insider.

McDonald'sit 1997. aastani juhtinud ja täna maailma suurima kiirtoiduketi frantsiisisüsteemi konsultandina töötava mehe teatel on märkimisväärselt tõusnud näiteks veise- ja kanaliha hinnad. «Portsjonite suurus väheneb. Toodete hinnad tõusevad,» lisas ta.

USA tööjõu statistika büroo andmetel kasvas inflatsioon Ühendriikides detsembris 7 protsenti, mis on kiireim tõus alates 1982. aastast.

Rensi lisas rekordilist hinnakasvu kommenteerides, et McDonald's soovitas frantsiisivõtjatel, kelle hallata on umbes 90 protsenti müügikohtadest, tõsta toodete hindu 6,5 protsenti. Samuti võimaldab kiirtoidukett restoranidel tõsta lõpuks karastusjookide hindu. Varem kehtis Ühendriikide Mcdonald'sis põhimõte, et igas suuruses joogi pidi kätte saama dollariga. 

Maailma suurima kiirtoiduketi müüginumbreid pole aga kiire hinnatõus halvanud. Ettevõtte finantsjuht Kevin Ozan ütles neljanda kvartali tulemusi kommenteerides, et nende USA frantsiisirestoranid teenivad keskmiselt üle 500 000 dollari kiirtoidukoha kohta, mis on aegade parim näitaja. Viimase kolme aasta jooksul on vastav number kasvanud 50 protsenti, teatas Ozan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles