Omikroni laine teeb tööandjate elu keeruliseks (1)

Jaanus Vogelberg
Copy
Logistika Pluss OÜ juhatuse liige Andri Piik.
Logistika Pluss OÜ juhatuse liige Andri Piik. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp / Scanpix

Plahvatuslikult leviv koroonaviiruse omikrontüvi on erinevates sektorites põhjustanud tõsist tööjõuprobleemi, kuna töötajad on kas ise haigestunud või sunnitud lähikontaktsena isolatsiooni jääma. Päästerõngaks võib olla töötajate aktiivne testimine ning muud viiruse leviku tõkestamise meetodid. 

Eesti Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil tõdes, et olukord on väga keeruline. «Päris paljud inimesed on kas ise koroonas või lähikontaktsed. Olen kuulnud, et ka renditööjõudu pole enam väga saada, keda saaks muidu «tööampsuna» kasutada. Kaupluste vahel liigutatakse inimesi. Osad on võibolla vähendanud ka kaupluste lahtiolekuaega,» sõnas ta. Peil ütles, et mingi osa väiksematest poodidest võib olla ka ajutiselt suletud, kuid pigem esineb seda vähem – enamik üritab hakkama saada olemasolevate töötajatega, kes võivad teha ületunde. 

Idee, et töötaja võiks tööle naasta enne karantiiniperioodi lõppu, kui haigustunnused on taandunud ja kasutusele võetakse ohutusmeetmed (nagu on juba tehtud meditsiinisüsteemis), Peili sõnul sektoris laual pole. «Kriisi alguses võeti väga range hoiak, pole kuulnud, et mõttelaadi oleks muudetud – see ju ohustab ülejäänud kollektiivi,» märkis ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles