Andres Sutt: kella 23 piirang veel ei kao (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt. Foto: Madis Veltman

Täna arutati valitsuse istungil ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti (RE) ettepanekut kaotada praegune liikumispiirang, mis kehtib kella 23 kuni hommikul 6ni. Sutt ütles Postimehele, et paraku see piirang veel ei kao. 

«Viimaste nädalate jooksul olen suhelnud aktiivselt meie ettevõtjatega, kes tegid ettepaneku kaotada ära kella 23 piirang,» rääkis minister Sutt. Selle ettepaneku tegi ta ka ettevõtete huvidest lähtuvalt valitsusele.

«Tänasel Covidi arutelul olid teadusnõukoda ja valitsus paraku eriarvamusel – me ei ole veel jõudnud tasemele, kus saaksime piirangu ära kaotada,» nentis ta. 

Sutt ütles Postimehele, et tema soov on määrata kellaajapiirangu kaotamiseks haiglakoormuse tase, nagu tehti seda ka Covid-19 digitõendi puhul. «Vaatamata sellele, et omikrontüvi ei tõota olla niivõrd tõsine, on nakatumine ja haiglakoormus viimastel päevadel mõnevõrra tõusnud,» märkis Sutt. 

«Nõustun endiselt ettevõtjatega, et kella 23 piirang tuleks esimesel võimalusel ära kaotada. Võtan selle punkti uuesti kabinetis aruteluks järgmisel nädalal,» lubas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles