Tai armee hakkab testima Eestis kaitsetööstuse mehitamata lahingusõidukit

PM Majandus
Copy
THeMIS Combat tüüpi sõidukitele saab integreerida erinevaid kaugjuhitavaid relvasüsteeme alustades 12,7 mm kuulipildujatest lõpetades tankitõrjerelvadega
THeMIS Combat tüüpi sõidukitele saab integreerida erinevaid kaugjuhitavaid relvasüsteeme alustades 12,7 mm kuulipildujatest lõpetades tankitõrjerelvadega Foto: Milrem Robotics

Möödunud aasta lõpus tarnis Euroopa juhtiv robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics Tai kaitsetehnoloogia instituudile (DTI) robotlahingusõiduki THeMIS Combat, mida instituut koos Tai armeega testima hakkab.

Tarnitud sõidukile on integreeritud Austraalia kaitsetööstusettevõtte Electro Optic Systems’i kaugjuhitav relvasüsteem R400S koos Northrop Grumman 30 mm automaatkahuriga M230 LF. Milrem Robotics oli ka projekti süsteemiintegraator.

«Meil on au olla Tai armee ja kaitsetehnoloogia instituudi partner robotsüsteemide alal. Tegemist on meie jaoks märkimisväärse kliendi ning THeMISe kasutusotstarbega,» sõnas Milrem Robotics’i juhatuse esimees Kuldar Väärsi. «See näitab, et THeMIS saab hakkama väga rasketes keskkondades ning 30 mm relvasüsteemi edukas integreerimine viib THeMISe tulejõu järgmisele tasemele.»

THeMIS Combat mehitamata sõidukid suurendavad üksuste tulejõudu ning kaitset, võimaldades sõduritel ohutusse kaugusesse jääda. THeMIS Combat tüüpi sõidukitele saab integreerida erinevaid kaugjuhitavaid relvasüsteeme alustades 12,7 mm kuulipildujatest lõpetades tankitõrjerelvadega.

THeMIS mehitamata sõidukeid on tänaseks omandanud juba 12 riiki, sh mitu NATO liiget. Lisaks on Milrem Robotics seotud mitmete riikide süsteemiintegratsiooniprojektidega.

Milrem Robotics on Euroopa juhtiv robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja ning süsteemiintegraator. Ettevõte on tuntud oma THeMIS ja Multiscope mehitamata maismaasõidukite ning Type-X mehitamata lahingumasina poolest.

Milrem Robotics juhib Euroopa kaitsetööstuse arendamise programmi (European Defence Industrial Development Programme, EDIDP) projekti iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), mille raames arendatakse välja mehitamata maismaasõiduk koos juhtimissüsteemi, küberturvalisuse lahenduse ning integreeritud sensorvõrgustikuga. Süsteemi esialgsed kasutusfunktsioonid on seotud olukorrateadlikkuse parandamisega lahinguväljal ning üksuste manööver- ja transpordivõime tõstmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles