Ministeerium: palgapõhise energiahüvitise kulu võib olla 30 miljonit

BNS
Copy
Elektriarvesti
Elektriarvesti Foto: Arvo Meeks

Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste (KOV) finantsjuhtimise osakonna nõunik Andrus Jõgi ütles esmaspäevasel riigieelarve kontrolli erikomisjon istungil, et KOV-ide kaudu makstava ja leibkonna sisstulekul põhineva energiahindade hüvitusmeetme kulu võib jääda alla 30 miljoni euro.

Praeguseks on hüvituse taotlusi omavalitsustele laekunud ligikaudu 60 000 ning hüvitamisele kuuluv summa on ligikaudu 10 miljonit eurot, märkis Jõgi. Meetme väljakuulutamisel prognoositi kogukuluks ligikaudu 70 miljonit eurot, ent nüüdseks on sissetulekupõhise meetme kõrval rakendatud ka automaatne ja kõigile kodutarbijatele rakenduv gaasi- ja elektrikulude hinnalae meede, mis vähendab taotletava meetme kulu.

«Kui niimoodi jätkub ja automaatne meede osa sellest koormusest enda kanda võtab, siis see meetme maht vast tuleb alla 30 miljoni euro,» märkis Jõgi. Jõgi nentis samas ka, et juba prognoosi kujundamisel eeldati, et meetme kogukulu jääb väiksemas kui 70 miljonit eurot, kuna kõik kompensatsioonile kvalifitseeruvad inimesed ei pruugi vaevuda taotlust esitama, prognoosis arvestati aga olukorraga, kus kõik kvalifitseeruvad inimesed taotlevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles