Airoboti aktsiad märgiti kuuekordselt üle

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
02.02.2022 Tallinn Airobot Technologiesi juht Heiki Aulik. Foto:Sander Ilvest/Postimees
02.02.2022 Tallinn Airobot Technologiesi juht Heiki Aulik. Foto:Sander Ilvest/Postimees Foto: Sander Ilvest

Airobot teatas börsile, et nende IPO oli edukas: aktsiad märgiti kuuekordselt üle.

Airoboti aktsiate avalik pakkumine lõppes reedel. Pakkumisel oli 130 785 aktsiat, võimalusega suurendada aktsiate arvu 20 protsendi võrra, kui rahvas rohkem tahtma peaks.

Pakkumise käigus märgiti 4084 investori poolt kokku 778 183 aktsiat 3 867 569,51 euro eest ehk pakkumise kavandatud maht (kuni 130 785 aktsiat) märgiti ligi 5,95 korda üle.

«Meie esimese aktsiaemissiooni tulemus näitab investorite suurt usaldust ja huvi Airoboti tegevuse ja missiooni vastu. Meil on selle üle väga hea meel ning oleme tänulikud kõigile märkijatele, kes meisse usuvad ja meie visiooni jagavad. Pakkumise mitmekordne ülemärkimine viitab, et huvi autonoomsete ja mugavate sisekliima juhtimisseadmete vastu on suur ning võimaldab Airobotil astuda oma arengus suur samm edasi, panustades uute toodete arendusse ning tootmismahtude suurendamisse,» kommenteeris Airoboti juhatuse liige Heiki Aulik.

Airobot otsustas kasutada aktsiate arvu suurendamise võimalust ja jaotada investoritele 156 942 aktsiat. Pakkumisest saadavat netotulu summas ligi 730 000 eurot kasutab Airobot uute toodete arendamiseks, meeskonna laiendamiseks ja tootmismahtude suurendamiseks, aga ka müügitegevuse laiendamiseks ning uutele turgudele sisenemiseks.

Uued aktsiad jaotatakse pakkumises osalenud investorite vahel järgmistel põhimõtetel:

Kõigile Airobot Grupi töötajatele, kes pakkumises osalesid, jaotatakse kõik nende poolt märgitud aktsiad.

Kõigile investoritele, kes märkimises osalesid jaotatakse vähemalt kuni 47 aktsiat.

Kõigile üle 47 aktsia märkinud investoritele jaotatakse ülejäänud aktsiad proportsionaalselt märgitud aktsiate arvule.

Eeltoodud põhimõtete rakendamise tulemusena said ligi 34 protsenti investoritest kõik nende poolt märgitud aktsiad.

Pakkumise arveldus on plaanitud toimuma 9. veebruaril 2022 või sellele lähedasel kuupäeval. Airoboti kõik aktsiad on plaanis võtta kauplemisele mitmepoolses kauplemissüsteemis First North, esimeseks kauplemispäevaks on 10. veebruar 2022 või sellele lähedane kuupäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles