Koroona läbi: Austraalia võib end turistidele taasavada juba paari nädala pärast

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Kummituslikult tühjad ja kõledad Melbourne tänavad võivad peatselt taas rahvaga täituda, kui riik avab oma piirid taas ka välisturistidele.
Kummituslikult tühjad ja kõledad Melbourne tänavad võivad peatselt taas rahvaga täituda, kui riik avab oma piirid taas ka välisturistidele. Foto: JAMES ROSS/EPA

Austraalia kavatseb avada oma piirid rahvusvahelistele turistidele niipea kui võimalik, ütles Austraalia siseminister pühapäeval.

«Valmistume avamiseks niipea kui võimalik,» ütles siseminister Karen Andrews telekanalile ABC antud intervjuus. «Meil ei ole veel kõiki andmeid, mida vajame otsuse tegemiseks, kuid oleme otsusele väga lähedal.»

Ülemereturistid võivad Austraalia pinnale taas astuda juba kahe või kolme nädala jooksul, kirjutas ajaleht Herald Sun pühapäeval, viidates kõrgele valitsusallikale. Valitsuse teade võib tulla juba esmaspäeval pärast riikliku julgeolekukomitee koosolekut, teatas leht.

Piirangute kaotamine rahvusvahelistele turistidele elavdaks riigi hotellindussektorit, mida on laastanud Covidiga seotud sulgemised ja piirikontrollid.

Tourism Australia andmetel teenis turismitööstus enne pandeemiat aastas üle 120 miljardi Austraalia dollari (84,9 miljardit dollarit) ja andis tööd umbes viiele protsendile tööjõust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles