Põhjanaabrid otsivad hulgaliselt lumerookijaid, palka pakutakse kuni 15 eurot tunnis

Erkki Erilaid
Copy
Lumekoristus.
Lumekoristus. Foto: Eero Vabamägi

Ootamatult lumerohke talv on toonud nii siin kui teisel pool Soome lahte kasvava vajaduse lumerookijate järele. Kui Soomes pakutakse töötunni eest 15 eurot, siis meil jääb töötasu 5-6 euro kanti.

Soomes on viimaste päevadel ilmunud värbamisfirmade veebikülgedele sadu töökuulutusi, kus ettevõtted otsivad kiiresti lumekoristajaid. Näiteks tööportaali Duunitori lisandus hiljuti 150 töökuulutust, kus otsitakse lumekoristajaid, vahendas Ilta-Sanomat.

Möödunud nädalavahetuse torm Valter tõi kaasa lumeuputuse nii Soomes kui Eestis ja nii on meilgi tööotsingu portaalides viimastel päevadel lisandunud kümneid kuulutusi, kus otsitakse välitööde puhastusteenindajaid, kelle tööülesannete hulka lumekoristus kuulub.

Kui tavaliselt makstakse Soomes välitöödel puhastusteenindajale 11–13 euro suurust tunnipalka, siis lumekoristamisel võib palk tõusta 15 euroni tunnis ehk umbes 2500 euroni kuus. Erioskuste ja kogemustega katustelt lumekoristajate palk on veelgi kõrgem.

Eestis pakutakse lumekoristusel ajutist tööd praegu 5-6 euro eest tunnis. Majahoidjate ja kojameeste brutopalgad ulatuvad Eestis enamasti 650-800 euroni kuus. Samas võib leida portaalidest ka üksikuid tööpakkumisi, kus pakutakse lumekoristajale ja muruniitjale palka kuni 1400 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles