ELU HIND Eestis on makstud hüvitist 12 koroonaohvri elu eest (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna kiirabibrigaadid transpordivad Lasnamäe ja Maardu koroonahaigeid Ida-Tallinna keskhaiglasse.
Tallinna kiirabibrigaadid transpordivad Lasnamäe ja Maardu koroonahaigeid Ida-Tallinna keskhaiglasse. Foto: Tairo Lutter

Ehkki koroonasurmade arv Eestis on tõusnud üle 2000 ja kasvab iga päevaga, on elukindlustused koroonasurma tõttu hüvitist makstud vaid kümne ja riik kahe ohvri sugulastele.

Reedese seisuga on terviseamet registreerinud 2053 koroonasurma. Tervisearenguinstituudi analüüsi tulemusel on neist 1974 inimest surnud koroonasse ja ülejäänud koroonaga.

Ehkki elukindlustuse seisukohalt on koroonasurm nagu iga teine surm, mis läheb kindlustusjuhtumi alla, on pea kaks aastat väldanud pandeemia ajal makstud vaid kümne koroonaohvri lähedastele kompensatsiooni. Kahe meditsiinitöötaja surma korral otsustas valitsus oma reservist maksta lahkunu lähedastele. Esimene neist oli Kuressaare haigla hooldaja, kes suri esimesel koroonakevadel ning teine Narva haigla anestesioloogia- ja intensiivraviosakonna juhataja Aleksandr Tšernjonok, kes lahkus 2020. aasta lõpus. Mõlema omaksed said 50 000 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles