Nordecon teeb Maarjamõisa meditsiinilinnakus värskendusremondi

BNS
Copy
Nordeconi kontor.
Nordeconi kontor. Foto: Sander Ilvest

Nordecon koos tütarettevõttega Embach Ehitus rekonstrueerivad Maarjamõisa meditsiinilinnaku A-korpuse teise kuni neljanda korruse. Tartu Ülikooli kliinikumiga sõlmitud lepingu jägi läheb see maksma 4,2 miljonit eurot.

Tööd algavad aprillis ning lõpevad järgmise aasta sügisel, teatas Nordecon börsile.

Kliinikumi meditsiinilinnaku projektijuhi Toomas Kivastiku sõnul rekonstrueeritakse Puusepa 8 peamaja A-korpuse kolm korrust nii ambulatoorse kui ka statsionaarse ravitöö jaoks. A-korpuse teise korruse ruumid tulevad silmakliiniku ja närvikliiniku ambulatoorsete vastuvõttude ja ultraheliuuringute päralt. Kolmandal ja neljandal korrusel seatakse sisse palatiosakonnad, kus on 54 aktiivravi voodikohta: neli on isolatsioonipalatid ja 12 voodikohta teise astme intensiivravi jaoks.

Kivastiku sõnul jääb A-korpuse ehitusaeg 1970ndatesse aastatesse. 2019. aasta sügisel alustati A-korpuse null-korruse ning viienda kuni seitsmenda korruse ning tehnosüsteemide ja fassaadi remondiga, tööd lõppesid 2020. aasta detsembris.

Lisaks kliinikumi rahastusele kaasfinantseerib projekti ka Euroopa Liit.

Ehituskontserni Nordecon tegutsev Eestis, Soomes, Ukrainas ja Rootsis. Kontserni 2020. aasta konsolideeritud müügitulu oli 296 miljonit eurot. Nordecon annab tööd 690 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles