Zuckerberg on Meta krahhi tõttu koguni 31 miljardi dollari võrra vaesem (2)

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Meta tegevjuht Mark Zuckerberg.
Meta tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: Facebook

Mark Zuckerbergi varanduslik väärtus langes koguni 31 miljardi dollari võrra, mis on üks suurimaid varanduse langusi ühe päeva jooksul.

 

Meta aktsia on üle elamas ajaloolist kukkumist, kuna kolmapäeval avaldatud tulemused näitasid, et Facebooki igakuiste kasutajate arv ei kasvanud eelmises kvartalis, mis tekitab muret ettevõtte tulevase kasvu pärast. Firma aktsiad kaotasid neljapäeval seetõttu veerandi oma väärtusest.

Meta aktsia järsk kukkumine tõi kaasa ettevõtte tegevjuhi Zuckerbergi netoväärtuse languse umbes 92 miljardi dollarini. See on piisav, et lükata 37-aastane mees esimest korda alates 2015. aasta juulist maailma 10 rikkaima inimese nimekirjast välja.

31 miljardi dollari suurune ühepäevane rikkuse kadu oleks suuruselt teine aktsia hinna langusest tingitud varanduse vähenemine, millega konkureerivad vaid Elon Muski varanduse volatiilsed kõikumised. Maailma rikkaim inimene kaotas novembris ühe päevaga 35 miljardit dollarit, kui Tesla aktsia kukkus pärast Twitteri küsitlust, milles Musk küsis valijatelt, kas ta peaks müüma 10 protsenti oma osalusest ettevõttes. Tema netovara nägi eelmisel nädalal samuti suurt 25,8 miljardi dollari suurust langust.

Meta jaoks suurendab pettumust valmistav majandustulemus tema olemasolevaid probleeme. Ettevõte on keset mitut regulatiivset võitlust ja püüab õigustada oma strateegilist muutust, et panustada «metaverse» nime all tuntud immersiivsele internetile. Samal ajal on teised platvormid, nagu TikTok ja YouTube, nooremate kasutajate seas üha enam kanda kinnitamas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles