Luminori IV kvartali puhaskasum tõusis 11,2 protsenti 20,7 miljonini

BNS
Copy
Luminor panga juht Peter Bosek.
Luminor panga juht Peter Bosek. Foto: Tairo Lutter

Luminori 2021. aasta neljanda kvartali puhaskasum kasvas aastalõikes 11,2 protsenti, 18,6 miljonilt eurolt 20,7 miljoni euroni.

Kasumi kasv oli peamiselt tingitud tulude suurenemisest ja kulude vähenemisest, mida tasakaalustasid osaliselt krediidikahjude eraldised, võrreldes 2020. aasta neljandas kvartalis toimunud krediidikahjude eraldiste vabastamisega, teatas pank.

Panga omakapitali tootlus kasvas eelmise aasta sama perioodi 4,5 protsendilt 5 protsendini. Esimese taseme põhiomavahendite suhtarv CET1 oli 31. detsembri seisuga 20,5 protsenti, võtmata arvesse 2021. aasta kasumit.

Luminori novembrikuine kodulaenude müügimaht oli aegade suurim. Pank hakkas klientidele pakkuma digirahakoti lahendust ja kaasajastas sularahaautomaatide võrgustikku. Lisaks viis Luminor peamiste huvigruppide seas esimest korda läbi keskkonnaalaste, sotsiaalsete ja heade juhtimistavade (ESG) olulisuse hindamise.

Luminori tegevjuhi Peter Boseki sõnul oli panga kasv neljandas kvartalis hea ning seda vaatamata koroonaviiruse mõjule ja üha suurenevale murele inflatsiooni pärast.

«Oleme oma strateegia elluviimisel jõudsalt edenenud, mida näitavad ka tulemused. Selle edasimineku taga on meie töötajate pühendumus ja tubli töö ning ma olen nende panuse üle väga uhke. Töö pole veel lõppenud, kuid mind julgustavad tehtud edusammud, eriti mis puudutab meie laenuvaldkonna jätkusuutlikku kasvu,» märkis Bosek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles