Farmi Jõhvi tehas sai sertifikaadi Suurbritanniasse eksportimiseks

PM Majandus
Copy
Farmi piimatööstus Jõhvis.
Farmi piimatööstus Jõhvis. Foto: Põhjarannik

Nordic Milk piimanduskontserni kuuluv Farmi Piimtööstus omandas Jõhvis asuvale tehasele rahvusvahelise toiduainetööstuse British Retail Consortium (BRC) sertifikaadi, tänu millele tekib ettevõttel võimalus teha koostööd Euroopa ja Suurbritannia juhtivate jaemüüjate, tootjate ning turustajatega.

«Inglismaa turg on Euroopa Liidust erinevate reeglitega, kuid väga atraktiivne ja ostujõuline,» ütles AS Farmi Piimatööstus juhatuse esimees Ülo Kivine. «BRC sertifikaadi hangivad endale ettevõtted, kes soovivad oma tooteid müüa Euroopa ja eelkõige Inglismaa turule, kus kehtivad toidutootjatele ranged toiduohutuse ja kvaliteedinõuded.»

Kivise sõnul suureneb sertifikaadiga Farmi piimatööstuse konkurentsivõime välisturgudel, sest selle järgi hinnatakse partnerite kompetentsi. BRC sertifikaat annab partneritele usalduse meie kvaliteedijuhtimissüsteemis ja tarneahelas.

Farmi Jõhvi tootmisüksus toodab kuus ligi 4500 tonni piimatooteid, millest 60% moodustavad põhipiimatooted nagu piim, keefir, hapukoor ja pett ning 40% lisandväärtusega piimatooted.

BRC toidustandardi töötasid välja jaemüüjad, toidutööstuse eksperdid ja seotud organisatsioonid ning need avaldati esmalt aastal 1998. BRC sertifikaatide puhul on tegemist juhtiva rahvusvahelise standardiga, mille on heaks kiitnud Global Food Safety Initiative (GFSI).

Tere AS (www.tere.eu) ja AS Farmi Piimatööstus (www.farmi.ee) kuuluvad Eesti juhtivasse piimanduskontserni Nordic Milk, mille konsolideeritud turuosa Eesti värskete piimatoodete turul on üle 40 protsenti ning tootevalikusse kuulub üle 400 erineva piimatoote. Piimatööstused Jõhvis, Põlvas ja Viljandis varuvad iga päev üle 550 tonni piima. Lisaks kohalikule turule eksporditakse toodangut 25 erinevasse riiki, kontserni erinevates üksustes töötab kokku 570 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles