PayPali aktsia kukkus inflatsioonimurede tõttu nagu kivi

Ronald Reinap
, reporter
Copy
PayPali logo.
PayPali logo. Foto: Fabrizio Bensch

PayPali aktsia langes kolmapäeval üle 25 protsendi, kuna ettevõte avaldas nõrgad suunised, milles nad süüdistasid osaliselt inflatsiooni.

PayPal teatas teisipäeva õhtul neljanda kvartali tulemustest, mis valmistasid väikese pettumuse. Kasum aktsia kohta (1,11 dollarit) jäi oodatud 1,12 dollarist allapoole. Refinitivi andmetel ületas ettevõte aga tulude prognoose, teatades 6,92 miljardi dollari suurusest käibest, samas kui prognoositi 6,87 miljardi dollari suurust käivet.

Kuid ettevõtte sõnul oodatakse esimese kvartali kasumiks aktsia kohta 87 senti, samas kui analüütikud eeldasid 1,16 dollari suurust kasumit. Samuti eeldas firma, et 2022. aasta tulud kasvavad umbes 15 kuni 17 protsenti, kuigi analüütikud ootasid 2022. aastaks 17,9-protsendilist tulude kasvu, võrreldes eelmise aastaga.

PayPali tegevjuht Dan Schulman ütles CNBC-le antud intervjuus, et ettevõte on võtnud mõõduka lähenemisviisi, kuid ootab, et aasta teisel poolel tulude kasv kiireneb.

Ta osutas väljakutsetele, sealhulgas endise omaniku eBay üleminekule oma makseplatvormile ja välistele teguritele, nagu inflatsioon, mis vähendab tarbijate kulutusi, ning tarneahela probleemidele, mis mõjutavad ebaproportsionaalselt piiriüleseid makseid. Samuti valmistas firmale pettumuse vähene kasutajate arvu kasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles