OPEC+ otsustas naftatoodangut taas veidi suurendada

Copy
3D prinditud naftapump ja OPECi logo.
3D prinditud naftapump ja OPECi logo. Foto: Dado Ruvic

Saudi Araabia ja Venemaa juhitud naftakartell OPEC+ teatas kolmapäeval taaskord toodangu tagasihoidlikust suurendamisest, ehkki toornafta hinnad kasvavad ja turge raputavad geopoliitilised pinged.

Naftakartelli teatel suurendatakse tootmist märtsist 400 000 barreli võrra päevas ehk sama palju kui eelnevatel kuudel. Kartell, kuhu kuulub 13 OPECii liiget ja kümme selle liitlast, on pannud vastu USA survele tootmist hindade ohjeldamiseks rohkem tõsta.

Ühendus teatas ministrite videokonverentsi järel, et otsus langetati «arvestades naftaturu praeguseid alusnäitajaid ja konsensust väljavaate osas». Kartell on toodangut ettevaatlikult suurendanud mullu kevadest, kui nõudlus hakkas taastuma pandeemiast tingitud langusest aasta varem.

Naftahinnad sööstsid jaanuaris seitsme aasta kõrgeimale tasemele. Põhjamere brendi barrelihind tõusis rohkem kui 90 dollarini ja on püsinud nüüd napilt alla selle taseme.

Interactive Investori analüütik Victoria Scholar ütles, et eeldab hinnatõusu jätkumist, kuna nõudlus on tugev ja OPEC+ «suurendab toodangut tilga haaval».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles