Saku Õlletehas kasvatas mullu oma käivet

BNS
Copy
Saku Õlletehase tootmisliin.
Saku Õlletehase tootmisliin. Foto: Saku Õlletehase AS

Saku Õlletehase mullune auditeerimata käive kasvas aastavõrdluses 4 miljoni euro võrra ehk 6,2 protsenti ning ulatus 67,9 miljoni euroni.

Õlletehase müüdud jookide kogus kasvas eelmisel aastal 9,3 protsenti 124,4 miljoni liitrini ning seda toetas kodumaise nõudluse kõrval ka ekspordikasv – kogueksport suurenes üle 5 protsendi, teatas Saku.

«Möödunud 2021. aastat iseloomustas üheltpoolt tugev sisemaine nõudlus, seda eriti ülimalt soojaks kujunenud suvisel kõrghooajal,» ütles Saku Õlletehase juhatuse liige Jaan Härms.

Teisalt ei saa tema sõnul mööda vaadata terve aasta moel või teisel kehtinud piirangutest, mis mõjutasid negatiivselt kohalikku toitlustus- ja meelelahutusasutustele.

Eesti kodumaise õlleturu maht jaekaubanduses kasvas eelmisel aastal üheksa protsenti, samas toitlustus- ja meelelahutussektoris langes aasta varasemaga võrreldes üle seitsme protsendi.

«Meie enda ehk Saku brändide eksporti kasvatasime koguni 2,5 korda. Seda ennekõike tänu Venemaa turule, kus laiendasime mullu oma sortimenti viie Saku õlleni, mis olid saadaval enam kui 10 200 kaupluses üle kogu riigi,» märkis Härms.

Tema sõnul olid kõrvuti heade kasvunäitajatega nii müüdud jookide kui ka käibe osas 2021. aastat ilmestavaks märksõnadeks toimetulek koroonapandeemiaga, väljakutsed tarneahelates ning ka üleüldine sisendhindade tõus, millest johtuvalt tõstsis Saku läinud sügisel ka oma jookide hindu.

Saku Õlletehas kuulub globaalsesse Carlsberg Gruppi ning ettevõttes töötas 2021. aastal keskmiselt ligikaudu 300 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles