Kui koroonapiirangud kaotatakse, mis saab mittevaktsineerituse tõttu vallandatud töötajatest? (40)

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Koroonapass.
Koroonapass. Foto: Erik Prozes

Koroonapiirangute leevendamise arutelu on käima läinud ja sellega seoses tekib ka küsimus, mida teha nende inimestega, kes on koroonapassi mitteomamise tõttu näiteks töölt vallandatud.
 

Viimaste päevadel on paljudes riikides esile kerkinud koroonapiirangute lõpetamise küsimus. Ka Eestis on valitsus märku andnud, et veebruarikuus tulevad leevendusotsused.Keskerakond tegi ettepaneku, kaotada koroonapassi nõue juba esmaspäevast.

Sellega seoses kerkib üles küsimus, mis saab nendest töötajatest, keda viimastel kuudel vallandati põhjendusega, et neil pole kehtivat koroonapassi.

Päris selge see pole. Uurisime kaitseministeeriumilt, milline oleks koroonapassi kaotamisel nende strateegia. Vastus oli järgmine:

«Valitsuse kehtestatud määrused, millest tööandja peab lähtuma, kehtivad endiselt,» teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja Kai Simson. Ta viitas, et eelmise aasta 1. septembriks tuli esitada Tööinspektsioonile COVID-19 mõju riskianalüüs ning kaitseministeeriumi valitsemisala asutused lähtuvad tehtud riskianalüüsidest, mis on praeguses viiruse leviku olukorras endiselt relevantsed.

«Tänases julgeoleku olukorras on võtmetähtsusega tagada Eesti riigi sõjaline kaitse ning seda saame tagada vaid siis, kui meie inimesed on terved, üksused väljaõpetatud ja võitlusvõimelised. Praegused haigusjuhtumid valitsemisalas on näidanud, et vaktsineeritud inimeste sümptomid on väga kerged või olematud ja võimaldavad kiiremini naasta tööle,» ütles Simson.

Tööinspektsioonist öeldi, et küsimust on arutatud, kuid täpsema vastuse saab anda alles homme.

Kommentaarid (40)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles