Marek Helm tuleb Nortalist Eestisse mööblifirmat juhtima

PM Majandus
Copy
Marek Helm.
Marek Helm. Foto: Erakogu

Eesti pikima ajalooga mööblitööstuse tegevjuhina alustab aprillist tööd Marek Helm, kes juhtis siiani rahvusvahelise tarkvara- ja ärikonsultatsioonide ettevõtte Nortal tegevust Araabia riikides ning Aafrikas.

Standardi juhatuse esimehe Enn Veskimägi sõnul on Marek Helm tipptegija, kelle pikk juhtimis- ning välisturgudel töötamise kogemus aitab ellu viia mööblitootja rahvusvahelisi kasvuambitsioone. «Tunnen Marekit väga võimeka juhina, kellel on väga tugev juhtimise kogemus. Marek on olnud eestvedajaks maksu- ja tolliameti ühendamisel,politsei ja piirivalve ja Riigi Tugiteenuste Keskuse loomisel. Tema juhtimisel toimusid maksu- ja Tolliametis olulised reformid ettevõtluskeskkonna arendamiseks,» rääkis Veskimägi

Helmi sõnul panid teda Standardi kasuks otsustama soov naasta pärast viit Lähis-Idas elatud aastat Eestisse ning panna end tegevjuhina proovile täiesti uues ärivaldkonnas.

«Nortalis töötamine pakkus unikaalse võimaluse õppida tundma Lähis-Ida ärikultuuri ning töötada tihedas rahvusvahelises konkurentsis, mis andis mulle hindamatu koostöö- ning kohanemiskogemuse. Nortal on rahvusvahelise ettevõttena olnud väga heaks sillaks avalikust sektorist erasektorisse suundumisel ja rahvusvahelise ärijuhtimise kogemuse omandamisel - tahan oma aastatega omandatud oskusi, teadmisi ning kontakte kasutada Standardi ekspordi tugevdamisel ning organisatsiooni arendamisel,» lisas Helm.

Marek Helm on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli haldusjuhtimise eriala. Töötanud 2017. aastani avalikus sektoris Maksu- ja Tolliameti peadirektori ametikohal, samuti Rahandusministeeriumi ja Siseministeeriumi haldusalade asekantslerina.

Standardi juhatuse liikmeks asub lisaks Marek Helmile ka Tauno Vanaselja, kes on juba paar kuud juhatust strateegiliselt nõustanud. 

 Standard on  ühiskondlike ruumide sisustamisega tegelev ettevõte, mis tegutseb juba aastast 1944. Standardi tegevus jaguneb kolme ärisuuna vahel: büroopindade ja hotelliäri interjöörilahendused ning kruiisilaevade kajutite sisustamine. Standard ekspordib enam kui 30 riiki üle maailma ja on mitme suure ettevõte tunnustatud sisustuspartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles