Maailma suuruselt teises kaevandusfirmas levib laialdaselt kiusamine, seksuaalne ahistamine ja rassism

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Rio Tinto kontor Lääne-Austraalias asuvas Perthi linnas.
Rio Tinto kontor Lääne-Austraalias asuvas Perthi linnas. Foto: David Gray

Peaaegu kolmandik kaevandushiiu Rio Tinto naistöötajatest on kogenud tööl seksuaalset ahistamist. Samuti on rassism ettevõttes suur probleem.

 

Rio Tinto avaldas sõltumatu aruande, milles selgus, et nende töötajad on kannatanud laialdase rassismi, kiusamise ja seksuaalse ahistamise all, kirjutab Sydney Morning Herald.

Rio Tinto on maailma suuruselt teine kaevandusettevõte, mis toodab rauamaaki, vaske, teemante, kulda ja muid mineraale.

Aruande kohaselt ütlesid peaaegu pooled küsitletud töötajatest, et neid on kiusatud, kui nad uurisid kaevandushiiu töökultuuri. Samuti on firmas rassism laialdaselt levinud.

21 vastajat teatas vägistamisest, vägistamise katsest või seksuaalsest vägivallast. 30 protsenti naistöötajatest ja 7 protsenti meestöötajatest ütlesid, et nad on kogenud töökohas seksuaalset ahistamist.

Kaevandusettevõtte tegevjuht Jakob Stausholm ütles, et raporti tulemused on šokeerivad, ja lubas, et ettevõte võtab kasutusele kõik 26 soovitust, mida raportis soovitatakse.

Rio Tinto algatas uurimise eelmise aasta märtsis ning raporti koostas endine Austraalia soolise diskrimineerimise volinik Elizabeth Broderick. Uuringule vastas üle 10 000 töötaja ehk pea veerand ettevõtte 45 000 töötajast.

Kaevandusettevõte lubab luua turvalise ja kaasava töökeskkonna ning suurendada mitmekesisust ettevõttes. Samuti lubati tagada, et ettevõtte kõige eraldatumad kaevandamiskohad on ohutud ja et töötajatel on lihtsam teatada lubamatust käitumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles