Ruhnlased pahandavad talvise lennuühenduse ebastabiilsuse üle

BNS
Copy
Ruhnust saabuv lennuk Pärnu lennujaamas.
Ruhnust saabuv lennuk Pärnu lennujaamas. Foto: Ants Liigus

Ruhnu vallavanema Andre Nõu sõnul tekitab ebastabiilne talvine lennuühendus ja selle katkemine Ruhnu elanikele nelja- kuni viiepäevase isolatsiooni, mil poekaup ja post ei liigu.

Ruhnu saare talvine transport on korraldatud lennuliiniga Pärnu-Ruhnu-Kuressaare, Kuressaare-Ruhnu-Pärnu. Ruhnu lennuliin on ilmastikuoludest tulenevalt ebastabiilne ja sageli jäävad lennureisid vallavanema sõnul ka tegemata.

«Probleemiks on olukorrad, kui lennureisid jäävad tegemata neljapäeval ja reedel. Pärnu lennujaam ei ole nädalavahetuseti ja riiklikel pühadel avatud, samuti ei ole saanud erandkorras etteteatamisel ja kokkuleppel nädalavahetuseti reise teenindada,» kirjeldas Nõu majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, transpordiametile ning Tallinna lennujaamale saadetud kirjas.

Ruhnu vallavanem küsis saadetud kirjas lahendust antud probleemile ning uuris ka, millal saabub lahendus Pärnu lennujaama personaliprobleemile.

Vallavanem Nõu rõhutas, et praeguses olukorras ei tagada vastutav ministeerium, ametkond ega vedaja ühistranspordi seadusest tulenevat kohustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles