Konkurentsiamet: Adven peab kaugkütte mõistliku hinna tagamiseks korraldama soojuse ostmise konkursi

BNS
Copy
Katlamaja suitsev korsten.
Katlamaja suitsev korsten. Foto: Mihkel Maripuu

Konkurentsiameti hinnangul ei ole soojusvarustus Adven Eesti AS Tallinna kaugküttepiirkondades majanduslikult efektiivne, mistõttu peab ettevõte korraldama soojuse ostmise konkursi.

Soojuse hinnad on Kesklinna-Pirita, Nõmme ja Põhja-Tallinna võrgupiirkonnas, kus soojust toodetakse ainult maagaasist, ameti teatel väga palju tõusnud ning sealne varustus ei vasta tarbijate ootustele osta mõistliku hinnaga soojusenergiat.

Seetõttu peab Adven Eesti viivitamatult hakkama ette valmistama soojuse ostmise konkursi väljakuulutamist ning avaldama vastava teate hiljemalt 1. aprillil. Konkursi läbiviimisega tagatakse konkurentsiameti sõnul võimalus kasutada soojuse tootmisel alternatiivsed kütuseliike, mis muudaksid soojuse hinna odavamaks.

Konkursil osaleda soovivatele soojusettevõtjatele tagatakse võrdsed tingimused, mis on kooskõlas nii konkurentsi- kui ka kaugkütteseaduse põhimõtetega.

Adven Eesti kinnitas, et konkurentsiamet tegi neile 28. jaanuaril ettekirjutuse hoiatuse seoses soojuse ostu korraldusega Tallinna kaugküttevõrkudes ja nad analüüsibad erinevaid võimalusi, mida saaks olukorra leevendamiseks ette võtta.

«Olukord on keeruline, sest varem oli tegemist kuluefektiivse lahendusega, kuid viimase aja maagaasi hinnatõus on seisu tugevalt mõjutanud,» nentis Adevni turundus- ja kommunikatsioonijuht Maret Kahk BNS-ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles