Entronik OÜ pakub terviklahendusi suurematele tööstus- ja tootmisettevõtetele

Copy
Foto: Entronik OÜ

TERVIKLAHENDUSED. Tartu lähedalt Aoverest alguse saanud ühepereettevõte valiti Eesti konkurentsivõimelisimaks mikroettevõtteks aastal 2014. Tänaseks on nad kasvanud ja laienenud. Lisaks isale ja pojale, Hillar ja Priit Kollomile on ettevõttes palgal teisigi pereliikmeid, aga ka väljastpoolt pereringi on juurde võetud oma ala spetsialiste.

2007. aastal loodud Entronik OÜ visioon on pakkuda terviklahendust elektri- ja automaatikalahenduse projekteerimisest visualiseerimiseni.

«Meie eelis konkurentide ees on inimesed, kes on pika-ajalise kogemusega oma ala spetsialistid paigalduselektrikust programmeerijani. Saame klientidele ja koostööpartneritele pakkuda elektri-automaatika-paigaldiste terviklahendusi,» kirjeldab ettevõtte väärtust tegevjuht Priit Kollom.

Entronikul on neli peamist suunda: projekteerimine, ehitamine, programmeerimine ja kaug-jälgimissüsteemi (SCADA) ehitamine. Vastavalt kliendi soovile on nad võimelised projekteerima kogu kavandi algusest lõpuni või pakkuma hooldust ehk tugiteenust. Entroniku klient on suurem tööstus- või tootmisettevõte, mis vajab automatiseeritud lahendusi ja juhtimissüsteeme. Suurema töökoormusega ja suuremamahulistel objektidel kasutatakse koostööpartnerite abi, kelle oskustes ja töökvaliteedis saab kindel olla.

Koostöö ja asjatundlikkus on eduka projekti alus

Firma tegevusala on tööstusautomaatikalahenduste arendamine, projekteerimine ja paigaldamine. Priit Kollom, ettevõtte osanik ja tegevjuht usub, et eduka elektri- ja automaatikalahenduse taga on hästi tehtud projekt, mis on koostatud asjatundjate poolt ja koos teiste eriosade projekteerijatega.

Kavad tehakse alati kliendiga, arvestades tema soove ja vajadusi. Ühtse joone ja kvaliteedi hoidmise nimel kasutatakse peamiselt Schneider Electricu tooteid, mis on maailmas tunnustatumaid elektriautomaatika komponentide tootjaid.

Ametliku koostööpartnerina kasutab Entronik Schneider Electricu kaitse- ja lülitusaparatuuri, sagedusmuundureid, kontrollereid, operaatorpaneele jne.

«Just tööstusautomaatika valdkonnas ja see annab meile tootja toe toodete ja lahenduste kõige parema kasutamise ning toimimise osas,» rõhutab Kollom partnerite tähtsust. Lisaks Schneiderile tehakse koostööd tarnijatega nagu Finetrek, Onninen, W.E.G. Eesti, Viru Elektrikaubandus, Sakala Tööstusautomaatika, SLO ja teised.

Foto: Entronik OÜ

Kaugjälgimissüsteem (SCADA) hoiatab rikete eest kohe

Tõelist arenguvõimalust nähakse ka kaugjälgimissüsteemides. Seadmete kaughaldus võimaldab jälgida ruumide temperatuure, suurte tehaste tööpunkte, tuulegeneraatorite ja päikesepatareide tööd. Samuti annab kaugjälgimissüsteem visuaalse ülevaate süsteemi olukorrast ja ajaloost.

Et vähendada rikke korral tekkida võivaid süsteemiseisakuid, saadab masin kohe teate rikke olemusest ja nii saab personal kiirelt reageerida. Kogu tööstussektor liigub järjest enam automatiseerituse poole ja järjest rohkem saadakse kasu tootmisliinide automatiseerimisest ning tööprotsesside kaughaldusest.

Kasvupotentsiaali nähakse taastuvenergia sektoris

«Kuigi oleme liigitatud mikroettevõtteks, suudame ellu viia mahukaid projekte tööstusautomaatikas. Suurima elektriautomaatikapaigaldise eelarvega projekt, mida oleme seni ehitanud ja edukalt lõpuni viinud, on pea 300 000 eurot,» kirjeldab Priit Kollom.

Erinevad tööstusautomaatika valdkonna segmendid, kus Entronik tegutseb, on:

  • reovee- ja joogiveetöötlusjaamade elektriautomaatikapaigaldiste ning kaughaldussüsteemide (SCADA) projekteerimine ja ehitus;
  • erinevate võimsustega ja kütteliikidega (hakke-, gaasi-, õlikütte) katlamajade elektri-automaatikapaigaldiste ning SCADA projekteerimine ja ehitamine;
  • erinevate tööstusliinide (puidu, metalli, masinaehituse, toidu jne) elektri-automaatikapaigaldiste ning SCADA projekteerimine ja ehitus.

Tõsist kasvupotentsiaali näeb Entronik taastuvenergia sektoris, kus luuakse üha enam tuule- ja päikeseenergiaparke ning toimub biokütusel toimiva sooja ja elektri tootmine.

Copy
Tagasi üles