Connectsport toob maailmaklassi spordirajatised Eestisse

Copy
Foto: Connectsport OÜ

Tennis. Ajal, mil sajad tuhanded eestlased jälgivad pingsalt Anett Kontaveidi heitlusi maailmaareenidel, seab neidsamu maailmatasemel väljakuid Eestisse üles Sven Käresk. Connectspordiga on ta võtnud eesmärgiks tuua parimad tehnoloogiad kas või sportlike eestlaste koduaeda.

Kuidas sündis Connectsport või kuidas sina sinna tee leidsid?

Connectsport sündis vajadusest suunata alustavaid Eesti ettevõtteid, peamiselt ehitusettevõtteid, tööle Skandinaavia riikidesse suurte spordirajatisi ehitavate peatöövõtjate alluvusse. Spordirajatiste ehitamisel on tihti palju spetsiifilisi protsesse, mille läbiviimiseks oskusliku tööjõu leidmine võib olla keeruline. Mina olin töötanud ses valdkonnas mitmeid aastaid Norras ja tänu sellele ka kogemused ja kontaktid. Sealt saigi minu endisest tööandjast ühtlasi Connectspordi esimene klient.

Kuidas on Connectsport arenenud ja kuhu olete tänaseks jõudnud?

Connectsport on viimase kolme aasta jooksul välja koolitanud ja pakkunud tööd rohkem kui kümnele Eesti ettevõttele erinevates riikides nii Skandinaavias kui Euroopas. Esimeste tegutsemisaastate eesmärgid on igati täidetud ning valmisolek uuteks ja suuremateks projektideks järjest kasvab. Pärast ettevõtte loomist on tekkinud ka võimalusi pakkuda midagi Eesti spordiväljakute tööstusele ja esimesed tooted on selleks valitud.

Foto: Connectsport OÜ

Kuidas võttis Connectsport suuna tennisele?

Enne Connectspordi asutamist töötasin mitmeid aastaid suurimas Norra ettevõttes, mis ehitas spordiväljakuid. Seal jäi järjest rohkem minu vastutada kõik tenniseväljakutega seonduv. Üks põhiline murekoht oligi spetsialistide leidmine teatud tööprotsessideks ja nii tekkiski idee hakata Eesti ehitusettevõtteid välja koolitama ja palkama. Connectsport ehitab lisaks tenniseväljakutele ka kunstmuru jalgpalliväljakuid, padeliväljakuid, korvpalliväljakuid ja väiksemaid mänguplatse.

Üle Skandinaavia ja Euroopa on väga palju vanal kujul ehitatud saviliivaväljakuid ja Connectsport otsis nende renoveerimiseks parimat lahendust. Sattusingi siis ühel päeval HybridClay eestvedajaga esimest väljakut ehitama ja sealt sai koostöö alguse.

Kui suur on üldse Eesti tennise nn turg? Kunagi oli see pigem jõukamate inimeste mängumaa, nüüd on vist ala kättesaadavam ja väljakuid rohkem?

Spordiväljakute ehitamisel on üks põhilisi kriteeriume kasutajate arv. Kuna Eestis on vähe inimesi, ei ole ka nii palju spordiplatse vaja kui näiteks Norras. Võin ilmestamiseks öelda, et üks avalikuks kasutuseks tenniseväljak ehitatakse 2000 elaniku kohta. Tenniseväljaku ehitamine ei ole kunagi odav olnud ja ei ole ka odavamaks läinud. Juba ainuüksi korralik tenniseväljakukate maksab uue auto hinna. Eestlased on aga tennises väga tasemel ja väljakute korrastamine ning ehitus siin niipea ei lõpe.

Millisel tasemel on meie väljakud Eestis?

On näha, et Eestis ehitatakse ja on ehitatud tenniseväljakuid hästi. Küll aga on paljudel asjadel siiski oma eluiga ja mitmed väljakud Eestis vajavad juba tõsisemat renoveerimist. Tänaseks on väljakute ehitamises uusi tehnoloogiaid, mis polegi veel Eestisse jõudnud.

Miks on väljaku pind tennises oluline?

Tennist võib mängida igasugusel kõval pinnasel, kus tennisepall põrkab ja toodete valik selleks on lai. Suurmänge mängitakse aga ainult saviväljakul, kõvaväljakul ja muruväljakul. Seetõttu on üsna tähtis, et väljak, millel treenime, vastab ka nendele tingimustele, kus me võistleme.

Miks ei sobinud vanad lahendused?

Iga spordiplats ja tenniseväljak vajab hooldust, mis paljude lahenduste puhul on väga mahukas töö. Tänapäevasemate lahendustega on võimalik töömahtu vähendada ja seda meie esimesed tooted HybridClay ja ClayFeeder pakuvadki. Innovaatiline kattepind nõuab suisa kuni 90 protsenti vähem hooldust kui alternatiivsed väljakud.

Uut tehnoloogiat annab kasutada ka siseruumis. Kui suuri ettevalmistusi taolise materjali siseruumi toomine nõuab? Millega tuleb arvestada?

HybridClay paigaldamiseks siseruumis ei ole vaja muud kui nõuetele vastavat sirget ja kõva pinda. Samuti sobib HybridClay ühekordseteks suurvõistlusteks, kus nõuetekohane tenniseväljak on vaja ainult lühikeseks perioodiks ehitada ja seejärel eemaldada.

Kui soovin oma koduaeda HybridClay tenniseväljakut, on see tehtav või kättesaadav?

HybridClay väljaku ehitamine sobib väga hästi ka koduaeda. Uue tehnoloogiaga katet saab paigaldada mistahes olemasolevale aluspinnale. Ühe HybridClay väljakukatte paigaldus valmis aluspinnale võtab aega keskmiselt kolm tööpäeva. Ehitades uut väljakut anname alati juhised ka ettevalmistustöödeks või pakume võtmed-kätte-lahendusi ja ehitame kogu väljaku ise.

Kui palju aega kulub huvi ülesnäitamisest platsile astumiseni?

Ühe HybridClay väljaku tarneaeg valmis aluspinnale on viis nädalat. Selle aja sees saab ettevalmistatud ka aluspind ning viis nädalat pärast tellimist on võimalik juba platsi kasutada.

Kas HybridClayst on võimalik edasi minna mõne veelgi innovaatilisema lahenduse peale tulevikus? Millised on tulevikusuunad selles valdkonnas?

HybridClay on viimane generatsioon praegu saadaolevatest lahendustest ja paremat lahendust ei ole veel keegi turul tutvustanud. Saviliiv on selline materjal, mis vajab hoolt ja õiget lähenemist, et väljak oleks ja püsiks alati tipp-topp korras. HybridClay tehnoloogia hoiab saviliiva alati parimates tingimustes. Pärast esimeste väljakute ehitamist suuremates klubides on üldiseks tagasisideks tulevikuplaan ka kõik ülejäänud saviliivaväljakud renoveerida HybridClay väljakuteks.

Kellele HybridClay on mõeldud?

HybridClay sobib kõigile, kes soovivad tennist mängida saviliivaväljakutel ja seejuures muretseda vähem väljaku korrasoleku pärast. HybridClay tehnoloogia hoolitseb saviliiva eest ise. HybridClay vastab kõige nõudlikumatele standarditele, mis on seatud tennisefederatsiooni poolt, et läbi viia suurmänge. Sama kogemus on võimalik nüüd kätte saada ka koduaias!

Uue põlvkonna tenniseväljak HybridClay on jõudnud Eestisse

HybridClay näol on tegu viimase põlvkonna saviväljakukattega, mis ühendab endas vastupidavust, mugavust ja keskkonnasäästlikku mõtteviisi. See seob traditsioonilise savipinna uuendusliku tehnoloogiaga, vastates rahvusvahelise tenniseföderatsiooni kõrgeimatele standarditele. See annab tugeva eelise meie sportlastele, kes rahvusvahelisi võistlusi väisavad – nad saavad kodus treenides harjutada samasugusel väljakul, mis neid võistlusareenil ees ootab.

Uuenduslikku tehnoloogiat on aidanud välja töötada pika staažiga ATP ja WTA tippmängijad, kelle tagasiside põhjal see lahendus valminud on. Ka HybridClay loojal endal on seljataga 40-aastane tennisemängu kogemus, olles mänginud erinevatel platsidel üle maailma. Lisaks kõigele eelnevale on HybridClay kate madalate ehitus- ja hoolduskuludega ning sobib paigaldamiseks ka siseruumidesse. Kõlab liiga hästi?

Foto: Connectsport OÜ

Tehnoloogia, mis parandab vead

Tennisemängijad teavad, kui palju võib sõltuda platsi pinnasest. Näiteks tuleb ootamatult kevadine vihm, mis rikub väljaku ning treening või turniir tuleb katkestada. HybridClay’l on erakordselt hea vee läbilaskvus ning selle alla paigaldatud drenaaž, mis liigse vee väljakult ära juhib. See päästab nii mõnegi võistluse, aga aitab ka pikendada väljaku kasutamise hooaega kevadel ja sügisel. Plats on tuule- ja külmumiskindel ega saa siinses kliimas räsitud.

Kui muidu nõuab saviliivast tenniseväljak palju hooldust nii kevadel, sügisel, aga ka nende aastaaegade vahel, siis HybridClay tehnoloogia suudab hoida selle ise korras. Nii vähenevad väljaku hoolduskulud ja hoolduseks kuluv aeg ning kevadel saab varem platsile minna. Uue platsi hooldamiseks on vaja vaid kolm või neli 25-kilogrammist kotti HybridClay pinnasekatet aastas. Kokkuvõttes tuleb väljaku eluea kohta seda hooldada kuni 90 protsenti vähem võrreldes teiste alternatiivsete väljakutega. See on kuluefektiivne ja mugav!

HybridClay väljakud hoiavad nii keskkonda kui sportlasi. Pinnas on liigestele pehme, hoides sportlaste tervist nii treeningutel kui ka turniiride ajal.

Maailma vallutama

Tänaseks on HybridClay esindatud viies riigis ning kohe saavad oma esimesed tipptehnoloogial põhinevad tenniseväljakud veel kuus riiki. Näiteks leiab Taanist kuus HybridClay väljakut, Norrast kolm ja isegi meil Eestis saavad esimesena tennisistid mängida uuel saviväljakul Raplas. See on ökonoomne viis renoveerimaks olemasolevat väljakut ning seda avastavad aina enam riike eri kliimavöötmetes. Vastupidavus, säästlikkus ja kvaliteet on märksõnad, mis meelitavad nii privaat- kui avalike väljakute omanikke.

ClayFeeder muudab tenniseväljaku omaniku elu lihtsaks ja mugavaks

Kaunitel tenniseväljakutel riivavad silma ja jäävad jalgu pikad, rasked ja määrdunud veevoolikud. Nende hunnikutesse visatud voolikute kasutamine on vaevarikas ning jõuab nii aega kui ka jõudu. Eestis välja töötatud ClayFeeder on roostevabast terasest disainitud abiline, muutes väljaku kastmise kiireks ja lihtsaks. See sobib nii väikestele koduväljakutele, aga ka suurtele avalikele platsidele.

Foto: Connectsport OÜ

ClayFeederi näol on tegemist väljakute kastmissüsteemiga, mille eesmärk on muuta kogu protsess kompaktseks ja muretuks. Seda on lihtne paigaldada ning sellega saab ära katta kahe väljaku kastmisvajaduse. Et muuta tenniseväljaku kastmist veelgi mugavamaks, saab ClayFeederit juhtida ja reguleerida äpiga telefoni teel või ajastada selle programm tööle kellaajaliselt.

HybridClay innovaatilise väljakukatte kohta saab lähemalt lugeda nende kodulehelt www.hybridclay.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles