Confido meditsiinijuht Kadi Lambot: «Mitte keegi ei tee tervise arvelt kompromisse!»

Confido
Copy
Foto: Confido

Tervis. Perearstid ja eriarstid, kiropraktikud ja vaimse tervise nõustajad, moodsad operatsiooni-saalid, uudsed kiirkliinikud kaubanduskeskustes, miljonid investeeritud eurod – Confido asutajad on vaid mõne aastaga üles ehitanud imetlusväärse terviseteenuseid pakkuva ettevõtte, kuhu võib julgelt pöörduda mistahes tervisemurega.

«Kõik algas tegelikult usust, et inimesed hoolivad oma tervisest iga aastaga üha enam, sellele lisandus investeerimisjulgus ja muidugi juhtmõte «Meil on aega aidata». Mitte keegi ei taha teha kompromisse enda või oma lähedaste tervise arvelt,» räägib eestimaise meditsiinikontserni Confido üks asutajatest dr Kadi Lambot, kelle sõnul on eesmärk muuta arstiabi inimestele maksimaalselt kättesaadavaks.

Confido kiirkliinikud on avatud Tallinnas Lasnamäe Centrumi Nautica ja Rocca al Mare kaubanduskeskustes ning Tartu Lõunakeskuses.
Confido kiirkliinikud on avatud Tallinnas Lasnamäe Centrumi Nautica ja Rocca al Mare kaubanduskeskustes ning Tartu Lõunakeskuses. Foto: Confido

«Kui abi on vaja, siis tihti on seda vaja just siin ja praegu. Ükski riik ei suuda oma kodanikele nii mahukat süsteemi üksi ülal pidada ja eraettevõtjad saavad siin toeks olla – kiirendada ligipääsu professionaalsetele nõuannetele, teenustele, ravile,» loetleb Lambot ning toob enda sõnul kõige lihtsama näitena Tallinna ja Tartu kaubanduskeskustes avatud kiirkliinikud, kuhu saab sisse astuda iga päev kuni hiliste õhtutundideni. «Mida me kõik tahame? Üks asi, mida keegi kindlasti ei taha, on kaua oodata. Kuna tervisemuredel on pahatihti kombeks tekkida ootamatult, siis ootame samas personaalset ja paindlikku teenindust,» rõhutab Kadi Lambot.

Kadi Lambot
Kadi Lambot Foto: Confido

Kasud sees igal inimesel

Ta on veendunud, et Confido areng on kasulik kõigile ja selgitab, et ka riik on erameditsiini kiirest arengust üha enam võitmas. «Tänu meile saavad paljud inimesed kiiret ja professionaalset abi riiklikult rahastatud süsteemi koormamata. Teisalt oleme täna riigile partneriks ja osutame ka mitmeid haigekassa rahastatavaid teenuseid,» avab Confido üks asutajatest oma nägemust suuremast pildist ning lisab: «Osale inimestele võib mõte eraarstidest tunduda veel harjumatu, aga tegelikult ei ole siin midagi keerulist ja muutus on juba praegu tuntav.»

Õigupoolest on Confido kaubamärk üha rohkematele inimestele juba tuttav ja järele proovitud. Üheks põhjuseks muidugi see, et kriitilisel hetkel asus ettevõtte meeskond riigile appi võitluses pandeemiaga ja nii on just Confido kümnetes testimis- või vaktsineerimispunktides tänaseks oma testi või kaitsesüsti teinud kümned tuhanded eestlased. «Eraettevõtte üks eelis on paindlikkus, võime muutustele kiiresti reageerida. Tõtt-öelda on see väljakutse olnud väga eriline, sest me oleme ju kogu aeg ise kasvanud, uusi teenuseid lisanud, inimesi värvanud, mitmeid ettevõtteid omandanud ja selle kõige kõrvalt olnud ka koroonasõja eesliinil,» võtab Kadi Lambot kokku viimase aja sündmused.

Foto: Confido

Ka selle kohta, kas erameditsiiniettevõtte teenused on ikka taskukohased, on Kadi Lambotil mitu julgustavat mõtet. «Ühelt poolt on meid kõiki harjutatud mõttega, et olulised asjad maksavadki raha. Meie ühiskonna sissetulekute tase ja ostujõud kasvab siiski pidevalt,» arutleb Lambot ja lisab, et täna tuleb tublile tööinimesele appi ka tihe konkurents tööturul. Ettevõtted panustavad oma inimestesse üha mitmekülgsemalt ning vabatahtlik tervisekindlustus on viimase aasta-paari jooksul kõvasti populaarsust võitnud. «Ma ise soovitaksin seda julgelt oma tööandjalt küsida, sest see on ju mõlema poole huvi, et töötajad püsiksid terved ja samas vajadusel ruttu arstide jutule pääseksid. Lisaks pakub riik tööandjale veel ka maksuvabastust tervisekulutustelt.»

Juba 2024. aastal avab Confido kaasaegse meditsiinikeskuse Pirital Merivälja tee 33.
Juba 2024. aastal avab Confido kaasaegse meditsiinikeskuse Pirital Merivälja tee 33. Foto: Confido

Arusaadavalt on need alles esimesed peatükid terviseala ettevõtja Kadi Lamboti Confido-loos. Äsja avati meditsiinikeskus Tartus Raatuse tervisemajas, juba on välja kuulutatud uue mahuka keskuse rajamine Tallinnasse Merivälja tee äärde ning senise nelja kõrvale lisandub sel kevadel viies, senistest veelgi suurem ja oluliselt laiendatud teenusevalikuga kiirkliinik. Kadi Lambot nõustub väitega, et Confido on tänaseks hoo sisse saanud, aga rõhutab selle juures veel kord peamist: «Ajad ei ole küll lihtsad, aga näeme tõesti iga päev vaeva, et leida aega aidata iga abivajajat.»

Tervisenõu lühinumbrid

  • 1330 Confido meditsiinikeskus
  • 1500 Confido kaugkonsultatsioon
  • 1220 Perearsti nõuandetelefon
Copy
Tagasi üles