Pensionide kojukanne muutub oluliselt soodsamaks

BNS
Copy
Pensionär
Pensionär Foto: Elmo Riig

Alates teisipäevast hakkab pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukannet Omniva asemel tegema AS Hansab koostöös turvaettevõttega Viking Security ning ühtlasi muutub teenus soodsamaks.

Pensionid, toetused ja hüvitised tuuakse koju 5.–12. kuupäevani, teatas sotsiaalkindlustusamet. Edaspidi tuuakse toetused, hüvitised ja pensionid koju ajavahemikus kell 8–18 ja ka nädalavahetustel, erandiks on riigipühad. Inimeste jaoks võib muutuda senine koju toomise kuupäev.

Lisaks muutus odavamaks ka teenuse hind. Kui varem tuli koju toomise eest maksta 8,10 eurot, siis veebruarist maksab hüvitise koju toomine neile, kes selle teenuse eest ise maksavad, 6,70 eurot.

Hüvitiste kättesaamisel tuleb kojukandjale näidata oma isikut tõendavat dokumenti. Kui tegemist on kellegi teise pensioniga, siis tuleb näidata ka volikirja. Aadressi või telefoninumbri muutusest tuleb teavitada sotsiaalkindlustusametit.

Muudatus puudutab ligikaudu 5500 sotsiaalkindlustusameti klienti, kellele pension, toetus või hüvitis koju tuuakse. Kõigile neile saatis sotsiaalkindlustusamet jaanuaris koju ka infolehe, mis sisaldas täpsemat infot uue teenusepakkuja ja tingimuste kohta.

Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusega piirkondades ning kellele pangateenus on raskesti kättesaadav, viiakse pensionid, toetused ja hüvitised koju tasuta. Pensioni või toetuse kojukande tellimiseks tuleb esitada avaldus, mille leiab ameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles