MTA ootab maksusoodustustega seonduvat infot

BNS
Copy
Maksu- ja tolliamet, tulude deklareerimine elektrooniliselt (MTA). Foto on illustratiivne.
Maksu- ja tolliamet, tulude deklareerimine elektrooniliselt (MTA). Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab meelde, et maksusoodustustega teenuseid pakkuvad asutused ja ettevõtted peavad teisipäevaks esitama andmed inimeste kulutuste kohta.

Õigeaegselt esitatud maksusoodustusega seotud andmed jõuavad eeltäidetuna tuludeklaratsioonidele, mis võimaldab inimestel oma tulud kiiresti deklareerida, võttes arvesse mahaarvamisi. Nii saadakse kohe teada oma lõplik maksukohustus eelmise aasta kohta.

Maksusoodustustega teenuste peamised pakkujad on pangad, kindlustusseltsid ja koolitusettevõtted. Samuti saavad inimesed tulust maha arvata tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirja kuuluvatele ühingutele tehtud kingitused ja annetused.

Tuludeklaratsiooni esitades saavad inimesed tulust mahaarvamisi teha tulumaksuseaduses lubatud piirmäärade ulatuses – eluasemelaenu intresse, koolituskulusid, kingitusi ja annetusi võib kokku tulust maha arvata kuni 1200 eurot. Mahaarvamised ei saa ületada 50 protsenti maksumaksja sama maksustamisperioodi Eestis maksustatavast tulust ning eluasemelaenu intressid ületada 300 eurot.

Tulu deklareerimine algab 15. veebruaril ja kestab 2. maini. MTA soovitab inimestel olla tulude deklareerimisel kannatlik ning eelistada elektroonilist esitamist iseteeninduskeskkonnas e-MTA. Infot tulude deklareerimisest saab MTA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles