BMW lõpetab i3 mudeli tootmise

Ronald Reinap
, reporter
Copy
BMW i3.
BMW i3. Foto: BMW Group

i3 oli üks BMW esimesi elektriautosid ja nüüd plaanitakse lõpetada selle tootmine juunis.

BMW on tootnud i3 alates 2013. aasta septembrist ja on sellest ajast müünud peaaegu veerand miljonit ühikut. Teised elektriautod, nagu elektriline Mini ja BMW iX1, peaksid asendama i3 väikeste elektriautode kategoorias, vahendab Autocar.

Kui müük algas, müüdi seda mudelit väga aeglases tempos ning nõudlus elektriauto järele oli tagasihoidlik. i3 oli kahjumlik ja uute elektriautode arendamine jäi seejärel mitmeks aastaks soiku. Ettevõtte sõnul oli see oma ajast ees.

Hilisematel aastatel müüdi i3 paremini, ka ettevõtte enda autojagamispargi DriveNow osana Saksamaal. Kaks nädalat tagasi teatas ettevõte, et nõudlus i3 järele kasvab isegi selle üheksanda müügiaasta jooksul.

BMW pressiesindaja selgitas Autocarile, et i3 müügilt kõrvaldamise otsuse põhjus oli BMW laienev elektriautode valik: «Selle aasta lõpuks on BMW Groupil turul kuus akutoitega elektriautot, 2023. aastaks kasvab see arv 13ni.»

«Praegustele klientidele, kes soovivad täiesti elektrilist linnasõiduks sobivat linnaautot või kompaktset, kuid ruumikat sõidukit aktiivse elustiili jaoks, sobib suurepäraselt Mini Electric või tulevane BMW iX1. Need autod meelitavad veelgi rohkem inimesi täiselektrilise sõidu juurde,» sõnas BMW.

Mini Electric.
Mini Electric. Foto: MINI
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles