Tallinna piirile kerkiv Luccaranna elurajoon sai nurgakivi

PM Majandus
Copy
Luccaranna elurajooni nurgakivi asetasid Invego esindaja Kristjan-Thor Vähi, NOBE ehituse juht Mait Rõõmusaar ja Juhan Rohtla KUU arhitektidest.
Luccaranna elurajooni nurgakivi asetasid Invego esindaja Kristjan-Thor Vähi, NOBE ehituse juht Mait Rõõmusaar ja Juhan Rohtla KUU arhitektidest. Foto: Ardo Kaljuvee

Täna pandi nurgakivi 31 miljonit eurot maksvale mereäärsele Luccaranna elurajoonile Tallinna piiril, kus esimesed kodud valmivad juba sügisel.

Invego juhi Kristjan-Thor Vähi sõnul on kümnel hektaril laiuv Luccaranna naabruses valmiva Tiskreoja kõrval üks suuremaid ühtselt arendatavaid elamualasid Tiskre ja Tabasalu piirkonnas. Sinna kerkib 17 kortermaja ja 11 kolmikvillat.

Foto: Arendaja

NOBE juhatuse esimehe Mait Rõõmusaare kinnitusel edeneb Luccaranna ehitus jõudsalt ning veel sel aastal saavad uude koju kolida 50 peret. 

KUU arhitektide ja Kino maastikuarhitektide visiooni kohaselt on Luccarannas valgusküllased, rõdude ja terrassidega kodud, parkimine on viidud kvartali serva ja majade vahel on autovaba ala.

Luccaranna asub Tiskre asumi mereäärses osas Tabasalu panga kõrval. See oli 19. sajandil populaarne peenema rahva suvituspaik. Luccaranna piirkond oli koos Kadriorus asunud Georg Witte supelsalongiga üks populaarsemaid rannakuurorte, mida külastasid omal ajal nii vene luuletaja Aleksandr Puškini perekond kui ka tema sõbrad ning kuulus ajaloolane ja kirjanik Nikolai Karamzin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles