Telia kasvatas mullu nii käivet kui kasumit

BNS
Copy
Telia Paide esindus.
Telia Paide esindus. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Telia 2021. aasta müügitulu kasvas aasta varasemaga võrreldes 5,1 protsenti, kerkides 328,3 miljoni euroni, ettevõte ärikasum kasvas samal ajal 7,2-protsenti 117,9 miljoni euroni.

Telia Eesti juhatuse esimehe Robert Pajose sõnul oli aasta kokkuvõttes positiivne ning seda kinnitasid ka era- ja äriklientide valikud ning tagasiside.

«Möödunud aastat jääb Telia jaoks iseloomustama läbi aegade suurim IT teenuste kasv. Samuti oli väga positiivne näha, et aasta lõpu seisuga kasutas enam kui 16 000 Telia äriklienti Turvaneti teenust, mis pakub lisaks kvaliteetsele internetiühendusele täiendavaid kaitset erinevate küberohtude eest. See on selge märk sellest, et üha suurema hulga ettevõtete jaoks on küberturvalisuse valdkond aina suuremas fookuses. Turvaneti turvafiltrid aitasid ainuüksi eelmisel aastal tõrjuda üle 800 miljoni potentsiaalse ohu,» märkis Pajos pressiteates,

Teise olulise suunana tõi Telia juht 2021. aasta osas välja aktiivsete arenduste jätkamise mobiili- ja interneti püsivõrgu suunal.

Möödunud aasta lõpuks oli Telial Eestis tööle pandud enam kui 140 5G tugijaama ning ettevõtte 5G võrk laienes kõigisse Eesti maakondadesse. Suur fookus oli ka olemasoleva mobiilivõrgu arendustel, mis aitasid parandada mobiilse interneti ja VoLTE kõneside kvaliteeti. Nende töödega plaanib Telia jätkata ka tänavu.

2021. aastal arendas Telia ka interneti püsivõrku, mille käigus jõudis kiire ja tänapäevane internetiühendus ligemale 57 000 Eesti koduni. Telia interneti püsivõrk ulatub Eestis kokku enam kui poole miljoni majapidamiseni.

Üks uuemaid valdkondi, millele erinevad riigiametid ja äriühingud Telia teatel üha enam tähelepanu pööravad, on seotud anonüümsete liikuvusandmete teemaga. Nii saab näiteks anonüümsete mobiiliandmete põhjal üha targemalt analüüsida seda, millal ja kus inimesed liiguvad ning selle põhjal hinnata, kui palju mõnes piirkonnas sõidukid süsinikdioksiidi õhku paiskavad ning kuidas seda arvestades liiklust ümber suunata ja hajutada saaks. Selles vallas sõlmis Telia läinud aastal erinevate partneritega mitmeid uusi lepinguid.

Telia interneti püsiühenduse kasutajaid oli 2021. aasta lõpus 243 000 ning TV-teenuse kasutajaid 207 000. Telia mobiililiitumiste arv kerkis aga pea 80 000 võrra, ulatudes 1,19 miljoni liitumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles