Jaeäride müügitulu suurenes eelmisel aastal 12 protsenti

BNS
Copy
Riidekauplus
Riidekauplus Foto: Sirje Lemmik

Statistikaameti esialgsetel andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 2021. aastal 8,9 miljardit eurot ning võrreldes 2020. aastaga suurenes müügitulu püsivhindades 12 protsenti.

Statistikaameti analüütik Johanna Linda Pihlak ütles, et müügitulu suurenes möödunud aastal nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes.

«Enim ehk 17 protsenti suurenes müügitulu tööstuskaupade kauplustes, mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes oli kasv 14 protsenti ning toidukauplustes 4 protsenti,» täpsustas Pihlak.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli eelmise aasta detsembris 903 miljonit eurot, mis on aasta varasemaga võrreldes 13 protsenti enam.

Tööstuskaupade kauplustes suurenes müügitulu võrreldes 2020. aasta detsembriga 16 protsenti. Kõige rohkem ehk 26 protsenti suurenes müügitulu tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes. Keskmisest enam ehk 22 protsenti suurenes müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, raamatute, sporditarvete, mängude, mänguasjade ja muuga ning 21 protsenti kasutatud kaupade kauplustes, kioskites, turgudel ja otsemüügil.

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 4 protsenti ning mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõtete müügitulu 31 protsenti.

Novembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu detsembris 12 protsenti, mis oli tavapärane, kuna detsembris toimuvad jõulude ja aastavahetuse suurmüügid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles