Haapsalu linn ja Lääne-Nigula vald planeerivad Noarootsi jääteed (1)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Noarootsi jäätee mõned aastad tagasi.
Noarootsi jäätee mõned aastad tagasi. Foto: Urmas Lauri / Lääne Elu

Haapsalu-Noarootsi jäätee võib soodsa ilma korral siiski teoks saada, sest Haapsalu linn ja Lääne-Nigula vald said transpordiametiga kokkuleppele, et investeerivad ühiselt sellesse trassi.

Haapsalu linna eestvedamisel korraldatud hange näeb ette veidi vähem kui 30 000 euro eest jäätee rajamist ja käigus hoidmist kuni 20 päeva, vahendab ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on plaanis sõlmida leping hanke võitnud ettevõttega Paralepa Sadam ilmselt esmaspäevaks ning sõltuvalt ilmaoludest otsustada järgmisel nädalal, millal tee rajamine alata võiks.

Kui miinuskraadid peavad, oleks Haapsalu-Noarootsi jäätee valmis järgmise nädala lõpuks.

Enne tee avamist sõidukiga jääle minna ei tohi, sest üks autojuht on jaanuaris omapead merele minnes juba Haapsalu lahel läbi jää vajunud.

Transpordiamet teatas eelmise aasta lõpus, et ei saa sel talvel rajada ega hooldada Haapsalu-Noarootsi jääteed, kuna riigi eelarvestrateegia näeb ette kärped teehoiukavas. 2022. aasta riigieelarvest lähtuvalt peab amet oma tegevuskulusid vähendama 6,7 protsenti ehk 3,7 miljoni euro võrra.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles