Ootamatu edulugu Eestis: võlgades turistist miljonifirma omanikuks

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Gurmeeärimees Nicolas Le Page Paljassaares asuvas laos.
Gurmeeärimees Nicolas Le Page Paljassaares asuvas laos. Foto: Sander Ilvest

On kõle jaanuaripäev, Paljassaarel ulub tuul ja sadamavalvur teatab, et pühale alale pääseb ainult eriloaga. Paar telefonikõnet hiljem on luba olemas ja meie fotograafiga lagunevate sadamahoonete ees. Lõõtsuvast tuulest hoolimata hõljub üle kogu ala praetud kalapulkade lõhn. Väljast üsna nukralt laguneva hoone ees seisavad lumevaaludes French Gourmandi logoga kaubikud.

Nicolas Le Page ajab toiduainete müügi äri juba 2008. aastast peale, kuid suurema hoo sai ettevõtmine sisse alles 2016. aasta paiku. «See on üks naljakas lugu,» ütleb Le Page, kes demonstreerib uhkusega lagedeni kõrguvaid riiuleid toidukraamiga, mida tavapoest naljalt ei leia – ta näitab peent Itaalia jahu, mis olevat ainus õige pitsajahu maailmas, juusturiiuleid, mille kohta ütleb, et tal on Eesti suurim juustuvalik, ning viitab kastile, kus ootavad uut omanikku šokolaadiapelsinid. Sealjuures rõhutab ta, et praegu pole laos suurt midagi vaadata – tasuks tulla suvel ehk tipphooajal.

Ettevõte on keskendunud hulgimüügile, kuid Le Page peab ka Balti jaamas juustupoodi Väike Paris, mille kohta ütleb, et see müüb igal nädalavahetusel vähemalt tuhande euro eest juustu. Valem? Lihtne: pead eristuma ja pakkuma midagi, mida kaubandusvõrgust naljalt ei leia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles